Excelsior’31 3 verliest uitwedstrijd bij Den Ham 2 (3-0)
Verslag door Arjan Schooten

Opstelling:
Mitchel Troost; Marc Seppenwoolde (’70 Simon Kool) Arjan Schooten; Niek Bakker; Jonathan Acis; Jeroen Dangremond; Tom Leusink; Gerwin Immink; Luen Mensink (’46 Danny Spin ’75 Joey Gerritsen Mulkes); Rutger v/d Noort (’46 Mathijs Zandvoort); Anton Acis

Vandaag de derde wedstrijd van het seizoen, uit naar Den Ham 2. Na een vliegende start van het seizoen met 6 punten uit twee wedstrijden, wilden we proberen deze lijn door te trekken. De eerste tien minuten werd er aardig goed gevoetbald, al resulteerde dit niet in grote kansen.

Hierna verloren we een beetje de controle op het middenveld, waardoor Den Ham soms gevaarlijk doorkwam. Dit resulteerde in de 21e minuut in de eerste tegentreffer van het seizoen. Een lange bal die over alles en iedereen heen vloog, werd door de linksbuiten van Den Ham goed binnengeschoten. Hierna hebben we de eerste helft nauwelijks meer gevoetbald.

We gingen rusten met een 0-1 achterstand en wisten dus dat we de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen. Toch was het Den Ham dat weer scoorde. In de 47e minuut werd een corner van Den Ham niet goed uitverdedigd, waarop de spits simpel binnen kon tikken, 0-2.

Toch waren wij daarna de betere ploeg. We werden scherper en feller en de meeste duels werden nu door ons gewonnen. Dit gaf ons diverse goede mogelijkheden om te scoren. Helaas brak in de afronding de scherpte.

Na een rode kaart van Jonathan Acis na een wat ongelukkige overtreding, kwamen we met tien man te staan, waarna het geloof in een goed resultaat minder en minder werd. Den Ham profiteerde hiervan door in de 85e minuut ook de 0-3 te scoren.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen WVF op het programma.

Ps. Aanstaande dinsdag speelt Excelsior’31 3 een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen De Zweef 2. Aanvang op sportpark De Koerbelt is 20.15 uur