(samenvatting geplaatst!) Ook tegen HHC geeft Excelsior'31 duel in slotfase uit handen

Foto bij (samenvatting geplaatst!) Ook tegen HHC geeft Excelsior'31 duel in slotfase uit handen

(samenvatting geplaatst!) Ook tegen HHC geeft Excelsior'31 duel in slotfase uit handen

Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting (in HD) van het duel, via Excelsior'31 TV. De (hoge beelden) zijn met dank aan RTV Oost sport. De beelden vanaf de grond en montage door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Jan van de Kamp.



HHC Hardenberg kan rekenen op meer tegenstand

Bron: Voetbal op Zaterdag
Tekst: Kerst Boomsma
HARDENBERG - Ted Verdonkschot heeft een goede hand van wisselen. Zijn dubbele wissel was beslissend. Dennis Krohne erin: een wereldgoal. Martijn Berger scoorde het tweede en winnende doelpunt. De HHC trainer was na de thuiszege zo reëel om zijn gouden hand van wisselen toe te schrijven aan Vrouwe Fortuna in plaats van overdreven borstklopperig te doen.
 
Maar zijn succes was er niet minder om. De twee invallers tilden HHC's zege moeizaam over de eindstreep. Het was meer een tactisch steekspel dan een spektakelstuk, maar toch boeide  HHC Hardenberg - Excelsior'31 van begin tot einde. HHC trok aan het langste eind en doordat Barendrecht verloor troonden de Sallanders zichzelf als koploper van de topklasse.

Tevredenheid  en frustratie vochten in beide kampen om voorrang. "Over het resultaat ben ik tevreden", gaf Verdonkschot na afloop aan, "maar over de uitvoering niet. Excelsior speelde een tactisch goed spelletje. Wij konden de bal niet in de ploeg houden. Een gelijkspel was misschien wel teveel geweest. Zeker op basis van de eerste helft toen Excelsior de betere kansen kreeg."
 
In feite een verpakt compliment aan Excelsior'31 trainer Hans van Dijkhuizen, maar uiteindelijk stond die met lege handen en bleef zijn ploeg in de verkeerde hoek: "We doen ons stinkende best, maar door onze positie op de ranglijst zitten we in de hoek waar de klappen vallen. Zeer frustrerend, want complimentjes leveren geen drie punten op."

Van Dijkuizen had op basis van de wedstrijd tegen HHC recht van spreken, want voetballend was zijn elftal zeker voor rust meer dan gelijkwaardig aan de thuisploeg. Toen was er van krachtsverschil nauwelijks sprake. Het eerste kwartier ging het nog gelijk op maar daarna pakten de Rijssenaren het initiatief.
 
Vanaf dat moment voetbalde Excelsior'31 iets gemakkelijker, maar scoorde slechts een keer. Vriend en vijand waren het er over eens, de strafschop waardoor Excelsior'31 aan de leiding kwam was wel heel gemakkelijk gegeven. Over die arbitrale beslissing mochten Verdonkschot c.s. zich beklagen. Verdonkschot deed dat dan ook op zijn bekende eigen cynische wijze. Hij en ook zijn waren  van mening dat de tackle van rechtsback Thomas Bakker duidelijk op de bal gericht was.

Bijna iedereen incluis beide trainers verwachtten na het fluitsignaal van scheidsrechter De Waard een hoekschop, maar als een van de weinigen zag hij een strafschop in de struikelpartij van Marco Aydin. Andreas David pakte het cadeautje maar wat al te graag uit.
 
Na een half uur stond er dus een dikverdiende 0-1 tussenstand op het bord, zeker op basis van het aantal gecreëerde kansen. Wanneer scheidsrechter De Waard echter rechtlijniger was geweest dan had hij in de openingsfase ook aan HHC een strafschop moeten toekennen. Centrale verdediger John Lubbers attaqueerde Thijs Houwing fel van achteren en ging gewillig neer. Waarschijnlijk te gewillig, De Waard wilde van niets weten ondanks hevige protesten van Vak Q op De Boshoek.

Gesteund door deze meevaller kreeg Excelsior '31 meer zelfvertrouwen. De ploeg van Van Dijkhuizen had het meeste balbezit en lieten het betere positiespel zien. En dat resulteerde in kansen, maar het gaat om de doelpunten. Met een beetje geluk en iets meer koelbloedigheid had het verschil voor rust groter moeten zijn dan 0-1.
 
Amanuel Isa raakte de bal maar half na een prima voorzet van Andreas David. Patrick Gerritsen profiteerde niet van klungelig uitverdedigen aan HHC kant. Even later schoot Gerritsen van dichtbij tegen de arm van doelman Danes. Dat had niks met pech te maken, Gerritsen had die kans simpelweg niet mogen missen. Nu bleef het tot aan de rust 0-1, mede doordat Thijs Houwing vlak voor de toegekende strafschop opzichtig miste.
 
De HHC supporters hoopten voor aanvang dat hun ploeg voort zou borduren op het succesvolle optreden van vorige week bij IJsselmeervogels. Helaas voor de trouwe fans bleef het spektakel echter uit. De hartstocht, het tempo en de precisie in de passing waren onder de maat. Verdonkschot kon dit alleen maar beamen. "Daar hoef je geen trainer voor te zijn om dit te constateren. Het zijn allemaal clichés maar aan de andere kant moet ik zeggen dat Excelsior de zaak goed voor elkaar had. We konden onze vrije mensen op het middenveld niet vinden en onze vleugelspitsen kwamen er ook niet echt langs. Daar hadden we het moeten zoeken want centraal achterin hadden ze aardig dicht getimmerd." 

Verdonkschot was maar wat blij dat het bij rust maar 1-0 stond. Deze tussenstand bood nog genoeg perspectief, met dank aan doelman Sander Dames volgens Verdonkschot. "Ze maken hier Dennis Krohne man of the match maar Sander kwam daar eerder voor in aanmerking ogen met die fantastische reddingen. Bij 3-0 hadden we ook niks te zeggen gehad."
 
Na rust een overtuigender HHC. Verdonkschot hield nu drie man achterin. Patrick Jurgens richtte zich nu nog meer op offensieve daden en was er voor HHC meer te halen. Excelsior moest achteruit en begon vermoeidheid te vertonen. Geen wonder na de energie verslindende eerste helft. De ploeg  ging steeds meer ruimte weggeven, maar nu mocht Verdonk zich beroepen op pech en onmachtige spitsen. De gelijkmaker bleef heel lang uit. Hielke Penterman miste een toch niet te missen kans en Sargon Gouriye schoot uit een moeilijke positie uit de draai op de paal.

Met nog vijf en twintig minuten op de klok greep Verdonkschot in. Niemand kan bestrijden dat hij een coach is met een goede hand van wisselen. Vooraf liet hij al blijken dat maar wat in zijn nopjes is met een totaal fitte selectie. "Ik heb alle posities dubbel bezet, wat kan een trainer nog meer wensen met zo'n brede bank?" Hij maakte er dankbaar gebruik van en dat pakte voor de zoveelste keer goed uit.
 
Penterman en Gerson Klok maakten plaats voor Dennis Krohne en Martijn Berger en de beide invallers stelden niet teleur. Tien minuten voor tijd schoot Krohne fantastisch raak. Krohne bleef er na afloop opmerkelijk rustig onder. Verder dan een "hij ging er goed in" kwam de gevierde spits in eerste instantie niet. Voorzitter Louis Breukelman kwam hem te hulp. "Een wereldgoal was het, schrijf dat maar op." Bij deze dus. Krohne onderbrak vlot de lofzang van Breukelman. "Ik had maar twintig minuten dus ik dacht, schiet maar eens."

Wordt het geen tijd voor de volle negentig minuten? "Dan maak ik misschien wel vier van zulke doelpunten", rekende de subersub spontaan uit. "Maar zolang het goed gaat is het prima toch?" Ook al pr-training bij HHC? Na enig doorvragen kruipt Krohne toch uit zijn schulp. Verdonkschot kan binnenkort van de spits  een klop op de deur verwachten. "Ik zal eens horen wat hij dan te melden heeft. Natuurlijk wil ik spelen, daar train je de hele week voor."
 
Van Dijkhuizen baalde verschrikkelijk van de gelijkmaker. "Zo één maakt ie voorlopig nooit weer," en testte uit frustratie de stoel waar hij op zat. De chef inkoop meubilair bij HHC kan tevreden zijn, de stoel weerstond de test prima. Van Dijkhuizen durfde er zelfs weer op te zitten. Om daar pas vlak voor tijd weer van op te springen. Niet van vreugde maar weer uit frustratie. Zelfs het verdiende punt werd hem en zijn ploeg nog afgenomen. Nu was het de beurt aan Martijn Berger om het ongelijk van Verdonkschot aan te tonen.

De vaste waarde van weleer verzaakte niet en deed de Boshoek ontploffen. Dankzij de invallers bleven de drie punten op de Boshoek en kent het zelfs de weelde van trotse koploper van de topklasse. Rest nu de vraag of HHC deze weelde kan dragen. "Dat iedereen extra gemotiveerd tegen je gaat spelen weten we nu na vandaag. Maar liever dit dan andersom", lachte de winnende trainer.
 
Van Dijkhuizen had minder reden tot lachen. Drie punten was misschien wel wat veel van het goede, maar in voetbal telt verdiend of onverdiend vaak niet. Ook niet in Hardenberg.  "Als je toch eens ziet hoe vlak voor tijd toch nog verliezen. Wij waren in de aanval, deze wordt afgeslagen. Op het middenveld lopen twee van onze spelers onder de bal door en vijf tellen later ligt de bal in ons doel. Dat krijg je als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Verder kan ik alleen maar trots zijn op de jongens. In de rust heb ik ze gecomplimenteerd. We hebben goed partij kunnen geven aan één van de betere ploegen in de topklasse. Dus uuuhhhh ..........? Wat kan ik ze dan verwijten?"

Voor rust Ietsje doeltreffender met de kansen omgaan misschien?
 
Excelsior'31 verliest ook van HHC
Bron: klik hier 
HARDENBERG - Het blijven zware tijden voor Excelsior'31. De topklasser ging zaterdag onderuit bij streekgenoot HHC Hardenberg: 2-1. Excelsior speelde een sterke eerste helft, maar scoorde daarin slechts een keer via Andreas David. Het missen van de mogelijkheden kwam de bezoekers, met Marco Aydin en Cenk Uguz na blessureleed terug in de basis, na rust duur te staan.

HHC zette Excelsior meer en meer onder druk. Dennis Krohne maakte op prachtige wijze de gelijkmaker. Daarna was het eigenlijk wachten op de winnende treffer van de thuisploeg. Die viel kort voor tijd via Martijn Berger.
 
"We zitten in de hoek waar de klappen vallen", zei trainer Hans van Dijkhuizen over de nederlaag. "Als wij twintig minuten voor tijd de 2-0 maken, heb je een goede kans om er met de zege vandoor te gaan. Maar we misten die kansen. Daarna was ik ook nog wel tevreden geweest met een gelijkspel, maar zij maken uit de omschakeling nog de 2-1. Ja, dat is wel even een teleurstelling."
 
HHC – Excelsior’31
Scoreverloop:
34. David 1-0 (pen.),
77. Krohne 1-1,
88. Berger 2-1.
 
Opstelling Excelsior’31:
Van den Berg, David, Lubbers, Bartelds, Borghuis, Gerritsen, Rosink, Isa, Uguz, Aydin(64. Mahmudov), Wilens (75. Smit).

Bekijk hieronder een nabeschouwing (van Excelsior'31 TV) op HHC Hardenberg - Excelsior'31, met trainer/coach Hans van Dijkhuizen en verdediger Maurice Bartelds. 






HHC Hardenberg - Excelsior '31 2-1

Het ontbrak Excelsior '31 aan scorend vermogen, ook in deze wedstrijd. Veel kansen maar geen doelpunt. Toch nam Excelsior'31 de leiding, na een gemakkelijk gegeven strafschop. HHC Hardenberg speelde slordig en won weinig duels. In de tweede helft kwam HHC Hardenberg beter in de wedstrijd en miste eerst enkele opgelegde kansen, voordat de wissels opnieuw de wedstrijd in het voordeel van HHC Hardenberg beslisten.

HHC Hardenberg - Excelsior '31 2-1 (0-1)

Doelpunten  33. Andreas David 0-1 (strafschop), 79. Dennis Krohne 1-1, 87. Martijn Berger 2-1
Scheidsrechter  1200
Toeschouwers  0
HHC Hardenberg  Sander Danes, Stijn Pol, Thomas Bakker, Tim Siekman (39. Vincent Voshaar), Patrick Jurgens, Lars Offringa, Glenn Kobussen, Hielke Penterman, Gersom Klok (65. Dennis Krohne), Thijs Houwing (65. Martijn Berger), Sargon Gouriye
Excelsior '31  Jody van den Berg, John Lubbers, Maurice Bartelds, Jan Borghuis, Cenk Uguz, Dennis Rosink, Robert Willems (77. Maarten Smit), Amanuel Isa, Andreas David, Patrick Gerritsen, Marco Aydin (68. Dennis Mahmudov)
Gele kaart  Thomas Bakker, Hielke Penterman, Stijn Pol (HHC Hardenberg), John Lubbers (Excelsior '31)

Kalender icoon zaterdag 22 september 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers