Excelsior'31 3 moet meerdere erkennen in FC Zutphen 2 (4-2)

Foto bij Excelsior'31 3 moet meerdere erkennen in FC Zutphen 2 (4-2)

F.C. Zutphen 2 – Excelsior’31 3 (eindstand 4-2)

Verdediging van links naar rechts: Joey – Tom – Gerwin - Mark
Middenveld van links naar rechts: Luen (60e min. Frank) – Anton - Laurens (68e min. Simon)
Aanval van links naar rechts: Jonathan – Robert (75e min. Matthijs) – Jeroen

Verslag door Luen Mensink
Zaterdag, 29 september.
Om 12 uur was de aftrap op sportpark Het Meyerink.

Beiden hadden we de punten hard nodig en we begonnen beiden ook fel aan het duel. Na ca. 10 minuten domineerde Zutphen het spel en ze begonnen ons onder druk te zetten. Het middenveld van Zutphen overliep ons in het eerste kwartier waardoor we geen grip op de wedstrijd kregen.

Na 21 minuten spelen was het dan ook raak voor Zutphen. Wij moesten ons eigen spelletje herpakken en dat lukte de eerste helft nog niet echt. We hadden een aantal counter mogelijkheden maar de rust kwam als geroepen bij een 1-0 achterstand.

De rust was nuttig voor ons, nadat we vele belangrijke dingen hebben besproken om de grip weer terug te krijgen. We begonnen dan ook goed aan de tweede helft, we waren fel en wisten dat er wat te halen viel. Alleen kreeg Zutphen dan toch de betere mogelijkheden. Een grote mogelijkheid voor Zutphen belande door een goede redding van Ruud op de paal. Hierdoor bleven we in de wedstrijd.

Na 10 min. In de tweede helft werd Zutphen onzeker, ze maakten grote fouten waar wij wel van moesten profiteren. En dat deden wij ook, in de 58e minuut wist Anton een heerlijk schot van buiten de zestien meter de bal keurig in de bovenhoek te krullen. (1-1) Na dit doelpunt drukten we door en krijgen wij meer en meer grip op de wedstrijd. Na ca. 78 minuten wisten wij een aanval over de vleugel te creëren, en deze werd door Jeroen benut. (1-2)

We leken de wedstrijd in handen te hebben en het uit te kunnen spelen. Maar schijn bedriegt, in de 85e minuut kwam er een klutsbal voor de goal van ons en deze werd in de schermutseling weggewerkt over de zijlijn. Zonder enige gedachten dat het een doelpunt kon zijn keurde de scheidsrechter het wel als een doelpunt. (2-2) (de bal was zeker niet over de lijn, zelfs spelers/supporters van Zutphen gaven dit toe).

Door deze aparte beslissing van de scheidsrechter stond het 5 minuten voor tijd weer gelijk. Gelijk na de aftrap creëerden we een grote mogelijkheid waardoor Matthijs één op één kwam met de keeper, helaas wist de keeper deze bal te stoppen. Nog geen 3 minuten na deze grote kans had Zutphen hem er aan de andere kant al inliggen door een aanval over de vleugel. (3-2).

Dit deed ons de stropdas om en we probeerden er alles nog aan te doen om hier een gelijk spel uit te slepen maar het tegendeel bewees zich, want in de 95e minuut kreeg Zutphen door een goede aanvallende actie een penalty en deze werd ook nog eens benut. (4-2). Zo heeft ze de wedstrijd in 10 minuten tijd doen kantelen.

Na dit doelpunt floot de scheidsrechter af en hebben we deze nederlaag mee naar huis moeten nemen.