Puntendeling voor Excelsior'31 A1 (foto's & samenvatting geplaatst!)

Foto bij Puntendeling voor Excelsior'31 A1 (foto's & samenvatting geplaatst!)

Bekijk hieronder de samenvatting (in HD) van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior’31 A1 speelt 2-2 gelijk tegen Tubantia A1
Excelsior’31 A1, dat zich vorig jaar ternauwernood handhaafde in de 3e divisie landelijk, is de competitie begonnen met 7 punten uit 6 wedstrijden. Er werd  in de eerste 5 wedstrijden verloren van de top 3 Achilles 1894 (4-3), ACV (6-1) en Emmen (3-0) en gewonnen van d’Olde Veste (2-3) en Drachtster Boys (3-0). Vandaag werd er voor het eerst dit seizoen gelijk gespeeld.

Excelsior’31 A1 trad in de thuiswedstrijd tegen Tubantia A1 aan met de volgende spelers:
Rene Kamphuis, Wouter Smit, Roberto Cioineaga, Nick Haase, Danny Schoenmaker, Devid Michiels, Jur Pol, Coen Vloedgraven, Ties ten Barge, Geert Slagman en Frank Averesch.

Wissels waren Kevin Jansen, Ronald Brinkman, Mats Knol en Benjamin Cagri. Er kon geen beroep gedaan worden op Robin Ligtenberg en Ruben Willems.

Verslag door A1 coach Bram Freie
Excelsior’31 A1 speelde een prima eerste helft tegen Tubantia A1. Tubantia zakte in en liet Excelsior’31 het spel maken, hier wist excelsior’31 wel raad mee en met een paar prima aanvallen werden er kansen gecreëerd.

In de 30e minuut leidde dit tot de terechte 1-0 van spits Frank Averesch, die de pass van Ties ten Barge, met een prachtige stiftje over de doelman promoveerde tot doelpunt en de terechte 1-0 voorsprong.

Vlak voor rust kreeg Excelsior’31 nog 2 goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, helaas ging de bal er niet in.

Terechte ruststand: 1-0. Na de rust kwam Excelsior’31 zeer goed uit de kleedkamer. In de 48e minuut zorgde Roberto Cioineaga voor de 2-0.

Vlak na dit doelpunt kreeg Ties ten Barge een goede kans op 3-0, maar het vizier stond helaas niet scherp genoeg. In de 52e minuut scoorde Tubantia uit het niets de 2-1.

Na de 2-1 ging Excelsior’31 meer terug lopen en riepen hiermee het onheil over zichzelf af. Tubantia ging met 4 spitsen speelden en drong excelsior’31 steeds verder terug en kreeg ook kansen.

In de 61e minuut was er miscommunicatie tussen Rene Kamphuis en Roberto Cioineaga en dit leidde tot de 2-2. Keeper Rene Kamphuis hield in de daarop volgende fase de ploeg een aantal keren op de been.

In het laatste kwartier kon de winnende aan beide kanten vallen, maar er vielen geen doelpunten meer.

Een prima eerste helft, een mindere 2e helft, al met al een terechte remise.

Excelsior’31 A1 bezet na 6 speelronden de 7e plek in de 3e divisie. Volgende week uit naar HSC’21 A1 om 15.00 uur in Haaksbergen.