Verdienstelijke remise Excelsior'31 2 bij koploper DVS'33 (3-3)

Foto bij Verdienstelijke remise Excelsior'31 2 bij koploper DVS'33 (3-3)

DVS’33 Ermelo 2  - Excelsior 2 3-3 (1-2)
Patrick Loohuis (k), Robin Schär, Gertjan Schultink, Kevin Troost, Reno Timmerman, Gerald ten Hove, Remco Gombert, Gertjan Wilbers, Maarten Smit, Orshein Eilyo en Jelte van der Berg.

Wisselspelers Excelsior’31 2:
Johan Wessels, Stephen Janssen, Yorick Calkhoven, Marco ten Bolscher.

Verslag door Robin Schär
Vandaag stond de wedstrijd DVS’33 Ermelo op het spel. Vorig jaar wisten we hier met 3 punten weg te komen, maar vandaag kwamen we helaas niet verder dan 1 punt. We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd, we lieten de bal goed rondgaan en wisten goed gebruik te maken van de ruimte die we kregen. Het goede spel, resulteerde in de beginfase al tot een doelpunt. De keeper van de tegenpartij kreeg de bal teruggespeeld van zijn verdediger, maar wist de bal niet goed te controleren, zodat Gertjan Wilbers de 1-0 kon intikken.

Na het doelpunt bleven we goed voetballen, maar konden de kansen niet afmaken. Doordat de 2-0 achterwege bleef, kwamen we zelf in de problemen. Het fysiek sterke DVS kreeg een vrije trap rond 15 meter over de middellijn en scoorde daaruit door een kopgoal van de rechtsachter 1-1. Na de 1-1 herstelde we goed en lieten de bal weer goed rollen zoals in het begin.

5 minuten na de tegentreffer wist Gerald ten Hove met een goede steekbal Robin Schär te bereiken, die de bal voorzette waardoor Orshein Eilyo de afvallende bal kon inschieten 1-2. Met deze stand gingen we ook gelijk de rust in.

In de rust kwam Johan Wessels erin voor Remco Gombert, die wat last had van zijn hoofd door een overtreding in de eerste helft. We begonnen niet goed in tweede helft, maar desondanks wisten we wel een paar goede kansen te creëren via Orshein, die zelf nog tegen de paal aanschoot. Doordat we kansen ‘weer’ niet wisten te benutten, was daar de 2-2. Een diepte bal van de middenvelder naar de spits werd keurig ingeschoten door de speler, waardoor Patrick Loohuis kansloos achterbleef.

Na de 2-2 kwamen we niet meer in ons spel, waardoor 10 minuten later de 2-3 binnenviel. Aan de zijkant werd balverlies geleden (zou een overtreding moeten zijn geweest), waardoor de speler een voorzet kon geven en die kon worden binnengekopt bij de tweede paal.

Door de 2-3 tussenstand, moesten we alles geven om een gelijkspel eruit te krijgen. Marco ten Bolscher en Yorick Calkhoven kwam erin om dat doelpunt te maken. We waren veel in balbezit in de slotfase, maar doordat er zoveel spelers van DVS achterin stonden konden we geen opening vinden. Toch viel in de laatste seconde dan toch de verdiende gelijkmaker. Jelte van der Berg kwam goed door aan de zijkant en wist Robin Schär te bereiken, die de bal goed inschoot 3-3. Dit was dan ook de eindstand.

Al met al hebben we een redelijke wedstrijd gespeeld, maar helaas wisten we de wedstrijd niet winnend af te sluiten.

Volgende week spelen we uit tegen OZC (Ommen) 2 voor de beker.