Excelsior'31 2 freewheelend langs OZC (en daarmee door in de beker)

Foto bij Excelsior'31 2 freewheelend langs OZC (en daarmee door in de beker)

Excelsior'31 2 freewheelend langs OZC (en daarmee door in de beker)

Opstelling Excelsior’31 2:
Ruud Hofhuis (k), Robin Schär, Johan Wessels, Reno Timmerman, Gertjan Wilbers, Remco Gombert, Mohammed Ali Jouglaf, Yorick Calkhoven, Marco ten Bolscher, Maarten Smit, Hakim Ezafzafi

Wisselspelers: Jelte van der Berg, Stephen Janssen, Kevin Troost, Niek Bakker, Gertjan Schultink

Verslag door Robin Schär
Zaterdag stond een bekerwedstrijd tegen OZC Ommen op het programma. Qua kwaliteit moesten we hiervan winnen en dat deden we ook, het werd 1-5. We begonnen erg sterk aan de wedstrijd, we probeerden in zo’n hoog mogelijk tempo te spelen en daarnaast ook uit de duels te blijven. We kregen een aantal kleine kansjes, maar de treffer bleef vooralsnog uit. Toch wisten we na 10 minuten te scoren.

Maarten Smit maakte zich goed vrij en schoot de bal in de linkerhoek binnen. Na het doelpunt kwam OZC iets beter in de wedstrijd, maar tot dan kregen ze nog geen enkele kans. Toch wist de club uit Ommen te scoren. De linkeraanvaller kwam goed door aan de linkerkant en kwam hij ten val door Johan Wessels, die naar eigen zeggen de bal speelde. De scheids gaf een strafschop en deze werd benut.

Na de 1-1 gingen we op zoek naar de 1-2. Deze kwam er door Hakim Ezafzafi, die de bal goed kreeg van Yorick Calkhoven en deze goed wist te benutten. Na de 1-2 kwam al snel de 1-3, die door dezelfde Hakim was gescoord. Goed samenspel van onze zijde kwam bij Maarten, die Hakim in stelling bracht en geen fout maakte. Met 1-3 gingen we rusten.

Na de rust begonnen we weer wat we ook in de eerste helft deden, goed voetballen. We verhoogden het baltempo, daar had de tegenstander veel last van. De vermoeidheid nam toe en daar maakte we goed gebruik van. Gertjan Wilbers, die als linksachter speelde, kreeg de bal bij toeval voor de benen en wist deze buitenkans te scoren 1-4. Na de 1-4 kwamen Jelte van der Berg, Stephen Janssen en Gertjan Schultink erin om de score te verhogen.

Dat gebeurde ook. Johan kreeg de bal op de zestien meter en wist deze goed in de bovenhoek af te ronden. Door zijn goal kreeg hij een publiekswissel van trainer Fethi Ozerdogan. Na de 1-5 speelde we niet meer zo goed als voorheen, maar kwamen er nog kansjes voor Marco ten Bolscher en Remco Gombert, maar de 1-6 bleef uit.

De stand bleef bij 1-5 en daarmee waren we tevreden. Door de gewonnen wedstrijd zijn we weer een ronde verder in de beker.

Volgende spelen we thuis een competitiewedstrijd tegen koploper SDV Barneveld 2.

Bij deze bent u van harte welkom! 

Kalender icoon zondag 21 oktober 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers