Foto bij (samenvatting & foto's geplaatst) Excelsior'31 2 knokt terug uit geslagen positie (4-4)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

Excelsior'31 2 - SDVB 2 4-4 (0-3)

Opstelling Excelsior ’31 2:
Patrick Lohuis (k), Robin Schär, Gertjan Schultink, Reno Timmerman, Gertjan (pâdje) Wilbers, Johan Wessels, Remco Gombert, Yorick Calkhoven, Maarten Smit, Marco ten Bolscher, Hakim Ezafzafi

Wissels:
Stephen Jansen, Jelte v.d. Berg, Mohammed Ali, Kevin Troost.

Verslag door: Reno Timmerman
Na vorige week een goeie bekeroverwinning op OZC Ommen 2 geboekt te hebben, stond vandaag SDV Barneveld 2 op het programma. Een mooi affiche, want SDV Barneveld staat 3 punten boven ons en zijn momenteel lijstaanvoerder in de zaterdag Hoofdklasse reserve elftallen.

Om 11:30 werd er afgetrapt op sportpark de Koerbelt.

We begonnen niet sterk aan de wedstrijd en hadden moeite met de gevaarlijke counters via de buitenspelers van SDV Barneveld. Dit resulteerde al vrij snel in een tegendoelpunt, een counter van SDV Barneveld werd tot corner verwerkt. De Linksback kon geheel vrijstaand binnen te koppen, 0-1.

Blijkbaar leken we hierdoor van slag, want niet veel later was het 0-2. Na een verloren kopduel op het middenveld en een slecht weggewerkte bal achterin konden 2 spelers van Barneveld makkelijk doorlopen richting ons doel, de linksbuiten leverde een goede voorzet af op de spits die hem makkelijk binnen tikte.

Blijkbaar was het nog niet duidelijk waar het gevaar lag van SDV Barneveld, want een paar minuten later scoorden ze via een vlijmscherpe counter de 0-3, we waren nog maar 25 minuten bezig! Na deze goal kwamen we iets meer in ons spel en wisten vaak via Maarten Smit de buitenspelers te bereiken, helaas resulteerde dit niet in veel gevaar.

Een paar minuten voor rust werd een verkeerde terugspeelbal van de laatste man van SDV Barneveld onderschept, maar Marco kreeg de bal helaas ongelukkig mee, waardoor de keeper de bal kon onderscheppen.

Ruststand 0-3.

In de rust werd aangegeven dat we meer passie in het spel moesten gooien en mocht de 3-1 vallen, dan kon het nog wel eens een gekke 2e helft worden. Gertjan (Pâdje) Wilbers werd gewisseld voor Kevin Troost, en Remco Gombert voor Jelte v.d. Berg.

De boodschap was duidelijk, zo snel mogelijk de 1-3 maken. Dit gebeurde ook vrij snel in de 2e helft, Robin Schär schoot van buiten de 16 knap raak in de verre hoek en het geloof was terug. 5 minuten later was het weer raak, een goed ingestudeerde vrije trap van Hakim en Maarten leidde tot de 2-3. Nu stond het na 55 minuten alweer 2-3 en alles was weer mogelijk.

Jelte v.d. Berg kreeg een goeie mogelijkheid op de 3-3 na een steekbal van Yorick, jammer genoeg ging de bal net voorlangs. Helaas konden we niet doordrukken en SDV Barneveld kreeg weer grip op de wedstrijd. De wedstrijd ging weer gelijk op en aan beide kanten werd weinig gecreëerd. Na 70 minuten kwam Stephen Jansen in het veld voor Marco ten Bolscher.

In de 75 minuten stond dan toch opeens de 2-4 op het scorebord, een corner van ons werd onderschept waarna ze via een aantal passes aan de overkant waren, waar de linksbuiten de bal in de korte hoek schoot. Het harde werken na de 0-3 achterstand bleek z’n tol te hebben geëist. Het geloof dat er nog iets te halen was bleek weg te zijn. Toch kwam er nog een slotoffensief aan onze zijde.

Een corner van Maarten Smit werd gecontroleerd door Gertjan Schultink die de bal daarna hard in het doel schoot. 3-4, alles was weer mogelijk, maar er waren nog maar een aantal minuten te gaan. In blessure tijd kregen we nog een corner, deze werd wederom genomen door Maarten Smit, en het was weer Gertjan Schultink die met een kopbal richting de verre hoek de 4-4 op het scorebord zette. Niet veel later floot de scheidsrechter af en was de eindstand 4-4!

Helaas een gelijkspel, maar bijzonder knap hoe we terug zijn gekomen van een 0-3 en een 2-4 achterstand.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma bij WHC uit Wezep. De nummer 12 uit de zaterdag Hoofdklasse reserve, een belangrijke wedstrijd waar de 3 punten weer eens gepakt moeten worden na 4 gelijke spelen op rij.