Excelsior'31 2 neemt 3 punten mee uit Wezep (0-1)

Foto bij Excelsior'31 2 neemt 3 punten mee uit Wezep (0-1)

Ruud Hofhuis (k), Robin Schär, Gertjan Schultink, Reno Timmerman, Kevin Troost, Remco Gombert, Maarten Smit, Yorick Calkhoven, Orschein Eilyo, Marco ten Bolscher, Gertjan Wilbers

Wissels: Mohammed Ali, Johan Wessels, Jelte v.d. Berg

Verslag door Ruud Hofhuis
Na 4 weken achter elkaar gelijk te hebben gespeeld, was het nu weer eens nodig om de winst te pakken. WHC stond 12e dus dit leek een mooie kans om de drie punten mee te nemen naar Rijssen. Om 11.45 werd er afgetrapt op het sportpark in Wezep.

De weersomstandigheden en het veld waren niet bepaald gunstig. Dit resulteerde in een zeer rommelig begin van de wedstrijd. Dit was bij beide ploegen te zien. Toch kwamen er een paar kansjes voor beide ploegen. Zo was er een schot van Marco die net langs de doelpaal vloog.

Na enige tijd schoot WHC binnen. De spits van WHC schoot de bal langs het doel en een medespeler kon vrij in tikken. Gelukkig voor ons schoot hij de bal binnen vanuit buitenspelpositie, waardoor het nog 0-0 bleef. Hierna kregen wij een grote kans op de 1-0, maar Reno schoot, oog in oog met de keeper rakelings naast.

Daarna was er dan toch de goal van Excelsior’31. Remco draaide zich knap vrij en schoot vanaf ongeveer 16 meter raak. Deze goal hadden we echt nodig.

Ongeveer tien minuten voor rust was er een corner voor WHC. Deze bal werd weggewerkt door Excelsior, maar nadat de bal was weggewerkt trapte een van de spelers van WHC na. Helaas bleef dit onopgemerkt door de scheidsrechter, maar eigenlijk had de WHC hier met tien man moeten staan.

Ruststand 0-1

In de rust werd er aangegeven door de trainer dat er meer rust in het spel moest komen. De trainer paste ook een wissel toe. Robin Schär werd gewisseld voor Johan Wessels.
In de tweede helft bleef het echter zeer rommelig, maar toch kwamen er kansen om de voorsprong uit te bouwen. Als we deze kansen iets beter hadden uitgespeeld, konden wij hier uitlopen naar een iets grotere score.

Na een tijdje kwam er dan toch een goed uitgespeelde aanval, Jelte liep het strafschopgebied in en werd hier vastgehouden. Hiervoor had de scheidsrechter kunnen fluiten, maar hij wuifde de overtreding weg.

Er werden nog twee wissels toegepast in de tweede helft. Mohammed Ali en Jelte v.d. Berg kwamen erin. En Marco ten Bolscher en Orshein Eilyo gingen eruit. Na enige tijd in de tweede helft te hebben gespeeld kwam er een zeer grote kans voor Excelsior. Yorick liep op de keeper af met in zijn rug een speler van WHC. Hij probeerde de keeper uit te spelen, maar dit lukte niet. Helaas zag hij de vrij lopende Jelte niet, want anders kon hij vrij in tikken.

Op het eind zette WHC meer druk op de goal van Excelsior. Hierdoor leken we misschien nog in de problemen te komen, maar gelukkig leidde de druk niet tot een tegengoal. Even later floot de scheidsrechter af en hadden we na vier gelijke spelen, eindelijk de winst weer te pakken.

Volgende week staat er de thuiswedstrijd tegen Lelystad ’67 op het programma. Lelystad staat 8e in de competitie en we hopen natuurlijk dat we de winst van deze week door kunnen zetten naar volgende week.

We hopen dan ook iets beter voetbal te laten zien.