Excelsior'31 2 vergeet in slotfase de genadestoot uit te delen (3-3)

Foto bij Excelsior'31 2 vergeet in slotfase de genadestoot uit te delen (3-3)

Excelsior'31 2 - Lelystad'67 2 3-3 (2-3)

Patrick Loohuis, Robin Schär, Gertjan Schultink, Reno Timmerman, Kevin Troost, Johan Wessels, Maarten Smit, Gertjan Wilbers, Orshein Eilyo, Jelte v.d Berg, Yorick Calkhoven

Wisselspelers: Mohammed Ali, Ninos Baysoy, Remco Gombert, Marco ten Bolscher.

Verslag door
Robin Schär
Vandaag moesten we tegen SV Lelystad’67, die onder ons stonden op de ranglijst. Ondanks dat zij lager stonden, wisten we deze wedstrijd niet winnend af te sluiten, waar de kansen er wel waren. Het werd 3-3.

We speelden voor het eerst weer op gras, dat was op begin te merken door de aannames en de inspeel passen. Maar ondanks dat, waren we in de beginfase beter dan de tegenstander. Toch viel al snel de 0-1. De linkermiddenvelder wist de bal te veroveren op de achterlijn en zette deze goed voor, waardoor de spits hem kon intikken. We herstelden goed van de tegentreffer, dit leidde al snel tot de gelijkmaker. Yorick Calkhoven kreeg de bal aangespeeld en twijfelde niet en schoot de bal prachtig over de doelman heen, 1-1.

Na de 1-1 kregen we meer vertrouwen in ons spel. We combineerden goed en lieten de bal snel gaan. Doordat, kwam al snel de 2-1, die goed werd benut door Orshein Eilyo. Na de goal van Orshein zakte het een beetje weg van onze kant. Lelystad had voorin een paar snelle spelers, die goed met de bal overweg konden. De rechteraanvaller, was er een van, die de bal ontving en deze laag voorzette. De aanvoerder wist wel raad met de voorzet en zette de teams weer op gelijke hoogte.

De 2-2 kwam zeer onverwacht, waardoor we van slag waren. Nadat was al snel de 2-3. De rechteraanvaller zette de bal goed voor waardoor de spits opnieuw makkelijk kon inkoppen. Met deze stand gingen we rusten.

Tijdens de rust werd ons verteld dat we meer van de backs gebruik moesten maken, omdat daar meeste ruimte lag. Dit deden we in de tweede helft ook, waardoor een aantal kleine kansjes ontstonden voor Orshein, toch bleef het 2-3. Lelystad was qua voetballend minder dan ons, maar hadden een paar razendsnelle counters, maar door goed verdedigend werk van ons bleef het nog 2-3.

Na 20 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft was daar eindelijk de 3-3. Door goed combineren van Orshein en Robin, kwam deze bal goed bij Yorick terecht, die de doelman van Lelystad passeerde waardoor hij in open goal kon scoren.

Het was een gelijk opgaande strijd tussen ons en Lelystad na het doelpunt. Beide teams werden slordig in de passing en ook werden de ruimtes groter voor een counter. Johan, die met een solo begon van achter, gaf de bal aan Jelte die door een grove tackle ten onder werd gebracht. De scheidsrechter twijfelde niet en gaf terecht de rode kaart. Helaas moest een goedspelende Jelte noodgedwongen gewisseld worden door Mo. De vrije trap moest nog genomen worden, maar deze belandde in de handen van de doelman.

De wedstrijd leek naar een gelijkspel te eindigen, maar toch kregen we in de laatste seconden een wereldkans. Yorick kreeg de bal voor zijn voeten op de zestien meter, maar kreeg de bal niet achter de keeper van Lelystad. Na de kans floot de scheidsrechter direct af, het werd 3-3.

Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen SVZW 2!