Excelsior'31 E1 aan kop na zinderende pot voetbal tegen SC Markelo E1 (5-3)

Foto bij Excelsior'31 E1 aan kop na zinderende pot voetbal tegen SC Markelo E1 (5-3)

Excelsior’31 E1 wint de topper van Sc Markelo E1

Klik

Verslag door coach Ninos Baysoy
Opstelling Excelsior'31 E1: Renze Goorman, Rick Breukink, Marik Bosch, Emilio Solino Overmars, Ruben Middag, Simon Seppenwoolde en Ricardo Klaver. Wissel: Tycho Hazewinkel

Excelsior’31 E1 dat de wedstrijd sterk en dominant begon, opende de score al vroeg door een fraai doelpunt van Ricardo Klaver 1-0. Op de beelden is het duidelijk te zien dat de bal wel over de lijn was geweest (voor degene die dit niet goed zagen). Na een paar minuten was het Simon Seppenwoolde die de bal fraai over de keeper van Markelo stiftte 2-0, hiervoor werd er een uitstekende steekbal door Ruben gegeven.

Dit zijn oefeningen waarop we trainen en dan is het fijn als we ook hieruit kunnen scoren. Vervolgens kregen we veel kansen om de wedstrijd al vroeg te kunnen beslissen, maar dit kregen we niet voor elkaar. Dit had ook te maken met de verdedigers van Markelo die prima hebben verdedigd. In de fase daarna kwam Markelo al wat meer van hun goal af en creëerde een aantal goede mogelijkheden. De 2-1 kon daarom ook niet uitblijven en met deze stand gingen we 5 minuten rusten.

We begonnen niet sterk aan de 2e helft en Markelo ging verder met waar het was gebleven in de 1e helft. We konden niet het voetbal laten zien wat we in het begin van de 1e helft wel lieten zien. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden aan de kant van Markelo, maar ze konden deze kansen niet afmaken. Een aantal minuten later was het Emilio die de bal afpakte op het middenveld en een assist mocht geven op Ricardo Klaver die wederom een fraai doelpunt heeft gemaakt 3-1.

Een minuut later was het Ruben Middag die de bal vanuit een bijna onmogelijke hoek over de keeper schoot en daarmee zijn ploeg bracht op een 4-1 voorsprong. Niet veel later kwam Markelo weer een beetje in de wedstrijd, doordat we voorin niet deden wat er van ze gevraagd wordt 4-2. Uiteindelijk is het Simon Seppenwoolde die de verdedigers van Markelo voorbij liep en met buitenkant rechts de bal fraai binnenschoof 5-2.

In de eindfase was het Markelo die weer wat sterker werd, maar het echte geloof ontbrak aan de kant van Markelo. Na een cornerbal van Markelo kwam de bal wat ongelukkig terecht voor de voeten van één van de spelers van Markelo en daarmee het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte 5-3.

Conclusie: Sterk en Dominant begonnen aan de wedstrijd en dit ook met goed voetbal. In ieder geval het voetbal dat wij gewend zijn, maar we hebben ook laten zien dat we met strijd en passie ook ver kunnen komen.

Complimenten voor de groep, maar we moeten niet denken dat het allemaal vanzelf gaat. We hebben er hard voor moeten werken en hopelijk kunnen we dit elke wedstrijd opbrengen.

Samenvatting van het duel tegen SC Markelo E1, van Excelsior'31 TV. Gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis. Interview: Bert Bosschers