Wegen Excelsior'31 en Erwin Looms scheiden aan het eind van het seizoen

Foto bij Wegen Excelsior'31 en Erwin Looms scheiden aan het eind van het seizoen

Wegen Excelsior'31 en Erwin Looms scheiden aan het eind van het seizoen

Mededeling van het Excelsior'31 bestuur,

het bestuur heeft besloten de overeenkomst met Erwin Looms na dit seizoen niet te verlengen. Looms was de afgelopen 2 seizoenen voorzitter van de Technische Commissie (senioren).


Reden om de samenwerking niet te verlengen is een verschil van inzicht over het te voeren beleid.
 
Erwin Looms zal de komende periode zijn werkzaamheden afbouwen.

Looms moet weg bij Excelsior'31
Bron: dagblad TC Tubantia, door Robin Campmans
RIJSSEN - De samenwerking tussen Excelsior'31 en Erwin Looms stopt. Vanwege een verschil van inzicht over de te varen koers, heeft de topklasser besloten om het contract met de voorzitter van de technische commissie niet te verlengen.
 
Looms, voormalig speler van Excelsior, is nu ruim twee jaar actief als voorzitter van de technische commissie. Zijn takenpakket bestaat voornamelijk uit het aantrekken van de trainer en spelers voor de selectie. Dit seizoen zijn de prestaties van die selectie ver onder de maat (Excelsior'31 staat voorlaatste). ,,Ik was graag doorgegaan, maar de club heeft helaas anders besloten", aldus Looms in een reactie. ,,Natuurlijk zijn de prestaties niet best. Maar de oorzaak daarvoor is volgens mij ook bekend. Ik heb nog nooit zoveel blessures tegelijkertijd meegemaakt als dit jaar. Toch heb ik het gevoel dat we nu weer op de goede weg zitten. Ik ben er ook van overtuigd dat Excelsior in de topklasse blijft."
 
,,We zitten niet met elkaar op dezelfde golflengte", verklaart Excelsior-voorzitter Lamber Voortman het besluit om de samenwerking met Looms te beeindigen. ,,Ik kan niet zeggen dat we op een specifiek gebied van mening verschillen, het is het totale plaatje."
 
,,De club wil een andere koers gaan varen", vervolgt Looms. ,,Ze willen wel in de topklasse voetballen, maar dan meer met Rijssense jongens. Die combinatie zie ik niet voor me. Als je het meer met eigen spelers wilt gaan doen, dan moet je ook de sportieve consequenties accepteren."
 
Verrast door het besluit van Excelsior om het contract niet te verlengen was Looms niet. ,,Ik ben natuurlijk niet gek. Als het slecht gaat, dan neemt met de week de onrust toe. De club heeft dit besloten, ik zal me daar bij neer moeten leggen."
 
Het contract van Looms loopt aan het einde van het seizoen af, maar eigenlijk is Looms al klaar in Rijssen. Hij gaat zich in ieder geval niet bezighouden met de selectie voor komend seizoen. ,,Tien spelers hebben nog een doorlopend contract en liggen dus al vast voor het nieuwe jaar", vertelt voorzitter Voortman. ,,Op korte termijn zullen we verder gaan kijken naar het nieuwe seizoen. Voor de functie van Erwin zal intern iemand worden gevonden. Op dit moment beschikt Excelsior over een apart commissie voor de jeugd- en de senioren. Die twee commissies willen we gaan samenvoegen."
 
 
Kalender icoon dinsdag 13 november 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers