Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 1 stellen na rust orde op zaken tegen Hoekje/Toyota 1 (samenvatting geplaatst)

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de derby tegen Hoekje/Toyota uit Oldenzaal met maar liefst 9-1 gewonnen. Net als tegen ASV Dronten kwam na rust de motor pas goed op dreef en werd de dubbele cijfers net niet gehaald. Door deze overwinning heeft Excelsior’31 koploper ABC/Hekwerk uit Heerde weer in het vizier en is het gat nog zes punten. Wel heeft het nu de tweede plek in de Hoofdklasse F steviger in handen en is het gat met de nummer drie ZVV/Sparta uit Nijkerk inmiddels vijf punten.

Door de aanhoudende blessures van Jos Bruggink en Agassi Daneljan is Harmen van de Maat overgeheveld van het tweede naar het eerste team. Henk Lankamp was deze avond de andere vervanger. Vooral van de Maat liet zich gelden door twee uitstekende doelpunten, waarbij hij liet zien naast een solide verdediger te zijn, ook aanvallend zijn mannetje te kunnen staan.

In de 1e helft zette Excelsior’31 veel druk op de verdediging van Hoekje/Toyota. Het regende dan ook kansen, maar gebrek aan scherpte en paal en lat stonden een grote voorsprong in de weg, waardoor het bij de rust slechts 1-0 was door een doelpunt van Enschedeër Gilano Samangoen, vanaf het begin van het seizoen al een van de pijlers van de succesformatie van trainer/coach John Baas.

Na rust werden de zaken energieker aangepakt en liep Excelsior’31 snel uit na een 5-0 voorsprong, waarna de wedstrijd was gespeeld. Zelfs keeper Willard Baan probeerde nog te scoren middels een fantastische rush door de verdediging, maar hij strandde in het zicht van de haven. Tot zijn afgrijzen moest hij in de slotfase ook nog een doelpunt toelaten, waarmee de eer van de gasten uit Oldenzaal was gered.

Volgende week vrijdag speelt Excelsior’31 een uitwedstrijd. In Oldenzaal staat dan om 20:00 uur de derby tegen Jong Eagles op het programma.

Doelpuntenmakers Excelsior’31: Maarten Postma 3x, Harmen van der Maat 2x, Sander Kwintenberg, Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Henk Lankamp.

Excelsior’31: Willard Baan, Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen, Gerald Keizer, Henk Lankamp, Arnoud Baan, Maarten Postma, Harmen van der Maat.
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel
Grensrechter: Ichtus Rahanra