Vandaag de derby: SVZW 2 – Excelsior’31 2
Opstelling Excelsior’31 2:
Patrick Loohuis, Robin Schär, Gert-Jan Schultink, Reno Timmerman, Kevin Troost, Remco Gombert, Maarten Smit, Orshein Eilyo, Gertjan Wilbers, Marco ten Bolscher en Yorick Calkhoven.
Wissels: Johan Wessels, Stephen Jansen, Luen Mensink

Verslag door: Gert-Jan Schultink

Vandaag moest er gewonnen worden om de aansluiting bij de te top van de competitie te behouden. De meesten begrepen het belang van deze wedstrijd, degene die het niet begrepen werden wel overtuigd door het pleidooi van Dieks: Opvreetn Die Wiernsen!!

De wedstrijd begon afwachtend van beide zijden, SVZW had het meeste balbezit maar gevaarlijk werd het niet. De organisatie stond goed en bleef goed. Na een minuut of 15 kwamen we beter in de wedstrijd, onder leiding van Maarten Smit die vandaag positief het team op sleeptouw nam.

Door de goede organisatie werd SVZW ongeduldig, goed stoorwerk door de aanval in combinatie met een vooruit verdedigend middenveld zorgde voor een vlijmscherpe counter die keurig werd afgewerkt door Marco ten Bolscher 0-1 . Na een goed lopende aanval in de 40e minuut kwam de bal ietwat gelukkig voor de voet van wederom Marco ten Bolscher, Marco rondde prima af met een tegendraads schot in de rechterhoek 0-2.

De trainer gaf in de rust aan trots te zijn op een prima eerste helft, zaak was wel om ook de 2e helft 100% te geven. Na rust werd de bedoeling van SWZW al snel duidelijk: keihard strijden en proberen om de kopsterke voorhoedespelers zo snel mogelijk te bereiken. Deze speelwijze werd na 70 minuten beloond door een prachtige kopbal van de doorgeschoven nummer 3 van SVZW 1-2.

Na de 1-2 was de opdracht duidelijk: Vanuit een gesloten defensie proberen om via de counter SVZW pijn te doen. Deze speelwijze slaagde door prima keeperswerk van Patrick Loohuis in combinatie met de deklat. Bij iedereen was de echte wil om te winnen aanwezig dit werd nogmaals geïllustreerd door Kevin Troost die verschillende kopduels won van een boom van een kerel.

Het winnende doelpunt werd binnen getikt door Supersub Stephen Jansen. Dit gebeurde na prima voorbereidend werk van Yorick Calkhoven die de hele verdediging van SVZW te slim af was. Al met al een geweldig resultaat en een heerlijk gevoel om de 3 punten mee te nemen uit Wierden.

Volgende week een thuiswedstrijd voor de beker tegen de Boys uit Hulzen.