(foto's & samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 genadig voor DETO Twenterand (3-0)

Foto bij (foto's & samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 genadig voor DETO Twenterand (3-0)

(foto's & samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 genadig voor DETO Twenterand (3-0)

Klik hier voor 186 foto's (copyright www.excelsior31.nl)  

Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting (in HD) van het duel op Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Leon Simons.

 

Excelsior'31 DETO Twenterand 3-0 (1-0)
Scoreverloop:
42. Mahmudov 1-0
85. Ezafzafi 2-0
86. Gerritsen 3-0



Twentse staartclubs prediken vooral rust
Bron: Voetbal op Zaterdag 
Tekst: Joost Houtappels
RIJSSEN - Vrolijke en sippe gezichten in Twente. Waar Excelsior'31 na de cruciale kelderstrijd tegen streekgenoot DETO (3-0) weer in het spoor is geraakt van de andere zorgenkindjes, lijkt het doek voor de promovendus al vóór de feestdagen te zijn gevallen. Opmerkelijk genoeg verlengden beide trainers reeds hun contract.

Hans van Dijkhuizen staat volgend seizoen dus opnieuw aan het roer in Rijssen, terwijl Michel van Oostrum weer een jaar de scepter zwaait in Vriezenveen. Vroegtijdig vertrouwen in beide oefenmeesters, in een wereldje waarin niet zelden de waan van de dag regeert. Zeker bij clubs in sportieve malheur, zoals DETO, willen wel eens gekke dingen gebeuren. Want met een gat van inmiddels acht punten tot de eerstvolgende teams, ziet het er niet naar uit dat DETO zich voorlopig in rustiger vaarwater gaat spelen. Al weet je het natuurlijk maar nooit.



Wie schrijft, die...

Bij de buren in Rijssen verloren ze eerder dit jaar ook de ene na de andere partij en toch doet die ploeg - zeker na zaterdag - weer aardig mee. De drie punten werden gepakt in een derby die niet van voetballend topniveau was, maar wel lang spannend bleef. Vooral omdat Excelsior verzuimde afstand te nemen van DETO.



Het duel in Twente had na 45 minuten al beslist kunnen zijn als de thuisclub wat meer rust had uitgestraald voor het doel. De Rijssenaren hadden verreweg het meeste balbezit en afgezien van een halve mogelijkheid voor Vincent Bilanovic kwam DETO er niet aan te pas. De bezoekers hielden veel mensen achterin en lieten Excelsior opzichtig het spel maken.



Het vele balbezit leverde kansen op voor Denis Mahmudov (schot voorlangs) en Gerald ten Hove, die van forse afstand uithaalde en de bal op de paal zag belanden. Verder stonden de spitsen van Excelsior vooral veel buitenspel. Dat tekende de gretigheid van de voorste linie, maar makkelijker werd het er daardoor niet op.



Net toen ze er bij DETO in gingen geloven ongeschonden de rust te halen, ontsnapte Mahmudov dan toch een keertje aan de buitenspelval. Johannes Yarbug kreeg nog wel een handje tegen de bal, maar niet voldoende om de inzet van Mahmudov te keren: 1-0. "Dat moment wil ik nog wel een keertje terugzien', zei DETO-trainer Van Oostrum.

Hij voegde er direct aan toe de situatie vanuit zijn positie niet helemaal goed gezien te hebben, maar hij vermoedde buitenspel. "Verder was er weinig aan de hand, vond ik. We gaven weinig weg, afgezien van die bal op de paal. Alleen was het wel doorslaggevend dat we niet met 0-0, maar met 1-0 de rust ingingen.'



Robert Wilens heeft Stef Lamberink in de houdgreep


DETO probeerde de tweede helft meer te voetballen en zette ook meer druk op Excelsior, waar oud-trainer Dennis Demmers (tegenwoordig assistent-trainer bij eerstedivisionist Go Ahead Eagles) aandachtig toeschouwer was. Van Oostrum: "De tweede bal was negen van de tien keer voor ons. We speelden ook redelijk positiespel, maar alleen leidde dat nauwelijks tot kansen.' Pas in de absolute slotfase kreeg Excelsior het even benauwd. Arjan Kok bokste een inzet van Jochem Oude Booyink uit de doelmond.



Direct daarop kopte invaller Hakim Ezafzafi uit een hoekschop de 2-0 binnen en was de wedstrijd beslist. Zestig tellen later maakte Patrick Gerritsen er, voor de geschiedenisboekjes, 3-0 van. "1-0 of 3-0, dat maakt niet zoveel uit', bromde Van Oostrum. "Alleen staat 3-0 wat minder leuk op Teletekst.'



Hoewel de clubleiding in Vriezenveen gezien de contractverlenging Van Oostrum steunt en ook de spelersgroep tevreden is, moeten de resultaten toch aan de oefenmeester knagen. "We doen er echt alles aan, elke wedstrijd weer. We genieten er ook met volle teugen van dat we in de topklasse mogen spelen tegen hele goede tegenstanders. Tegelijkertijd weten we ook dat misschien wel kwaliteit tekort komen. En dat we niet de financiële middelen hebben om topspelers uit het westen van het land aan te trekken.'



Eén brok onverzettelijkheid: Gerald ten Hove is niet meer weg te denken uit de basis van Excelsior'31

Die middelen hebben ze bij Excelsior momenteel ook even niet, maar ook daar kreeg de hoofdtrainer onlangs alle vertrouwen van het bestuur. Waar 'buurman' SVZW vorig jaar november al Peter Wesselink op straat zette na een tegenvallende start, daar verlengde Hans van Dijkhuizen juist zijn verbintenis.



"Dit zegt natuurlijk wel iets ja', beaamde de trainer. "De druk die we de laatste tijd hebben gevoeld is ook niet zozeer opgelegd vanuit de club, maar meer vanuit de media. Het is nu zaak om rustig te blijven. Je zag vorig jaar aan SVZW wat er anders allemaal kan gebeuren.'



In de 'broedertwist' met DETO viel op dat Van Dijkhuizen zich langs de lijn niet liet gaan in allerlei wilde gebaren. "Nee, ik blijf liever gewoon mezelf. Een showtje opvoeren langs de lijn omdat mensen dat leuk vinden, is niks voor mij.' Dat Excelsior '31 weer aanpikte bij de middenmoot in de topklasse, deed Van Dijkhuizen goed. Gezond realisme blijft in Rijssen wel de boventoon voeren.

"Dit is mooi. Het was een belangrijke wedstrijd, maar we zijn er nog lang niet. Daarvoor hebben we dit seizoen simpelweg al teveel wedstrijden verloren en dat kan zo weer gebeuren. Maar ik durf wel te zeggen dat we op de goede weg zijn.' 

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Andreas David, Dylan Vosskuhler, Dennis Rosink, Gerald ten Hove (85. Jan Borghuis), Cenk Uguz (46. Marco Aydin), Patrick Gerritsen, Denis Mahmudov en Robert Wilens (84. Hakim Ezafzafi)

Opstelling DETO Twenterand:
Johannes Yarbug, Wybe Kram, Stef Lamberink, Jochem Oude Booijink, Jerry van Staa, Semol Souhouwat (73. Jeffrey Wesselink), Ruud Bruns (81. Oliver Tamelkov), Vincent Bilanovic, Ferdi ter Avest (65. Augien Aslan), Jelmer Rumathé en John Fraterman.

Scheidsrechter: dhr. G.J. Bakker
Gele kaart: Kevin Siemelink (Excelsior’31), Ferdi ter Avest en Semol Souhouwat (DETO Twenterand)
Rode kaart: geen
Toeschouwers: 1350



Excelsior’31 genadig voor DETO Twenterand (3-0)
RIJSSEN – Excelsior’31 heeft vanmiddag (verrassend genoeg) nauwelijks iets te duchten gehad van de rode lantaarndrager van de zaterdag Topklasse, DETO Twenterand. Sterker nog, de bezoekers wisten zich amper één fatsoenlijke doelkans te creëren.

Desondanks startten beide ploegen uiterst behoudend en angstig aan het duel en viel voor de toeschouwers bar weinig te genieten. Het duurde dan ook zelfs tot 3 minuten vóór rust eer goudhaantje Denis Mahmudov de score voor de thuisploeg opende. Die treffer gaf de rood/witten het benodigde vertrouwen op een goed resultaat.



Vlak voor het rustsignaal van arbiter Bakker verzuimde Excelsior’31 echter opnieuw de 2-0 binnen te schieten, uit een klutsbal was het Dylan Vosskuhler die een teenlengte tekort kwam.

Na rust een vergelijkbaar spelbeeld. DETO Twenterand dat maar bleef loeren op die ene kans (die niet kwam) en Excelsior’31 dat tot vervelens toe verzuimde de trekker definitief over te halen.

Met een ‘gouden’ wissel van coach Hans van Dijkhuizen kwam daar verandering in. Aanvaller Hakim Ezafzafi werd ‘gebracht’ voor de hardwerkende, maar sporadisch doelgerichte Robert Wilens. Amper 2 minuten in het veld kopt Ezafzafi de 2-0 binnen en nauwelijks 60 seconden later deed Patrick Gerritsen eveneens een duit in het zakje, met de allesbeslissende 3-0.

Excelsior'31 verslaat DETO in streekderby
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior’31 heeft op eigen veld de streekderby tegen DETO gewonnen. De Rijssenaren namen voor rust de voorsprong en bouwden deze in de slotfase uit naar een ruime marge: 3-0.

De nummers 13 en 14 van de topklasse namen in de eerste helft het vijandelijke doel amper onder vuur. Pas vlak voor rust ontstond er dreiging voor een van de doelen. Gerald ten Hove testte met een harde knal het houtwerk, door de bal op de kruising te mikken. Denis Mahmudov was daarna wel doeltreffend. De spits opende, op aangeven van Robert Wilens, de score: 1-0. De Rijssenaren kregen vlak daarna een kans om er 2-0 van te maken, maar de bal werd door een DETO verdediger van de lijn gehaald.

Ook na de pauze waren de betere kansen voor de thuisploeg, maar dat leverde niet direct doelpunten op. Ten Hove mistte en daarmee hield de ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen DETO in de wedstrijd. Tot een tegentreffer leidde dit echter niet.

Excelsior’31 maakte er in de slotfase, via invaller Ezafzafi en Patrick Gerritsen uiteindelijk 3-0 van.

Door de overwinning, en de nederlaag van Genemuiden, stijgt Excelsior’31 naar de 12e plek op de ranglijst.

DETO blijft laatste.


Get Microsoft Silverlight Kalender icoon zondag 25 november 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers