Excelsior´31 2 biedt Topklasser SK Turkuaz goed tegenstand (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior´31 2 biedt  Topklasser SK Turkuaz goed tegenstand (samenvatting geplaatst)

De zaalvoetballers van Excelsior’31 2 speelden afgelopen donderdag de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi. Na een eerder verlies tegen FC Anatolia en een gelijkspel tegen Excelsior’31 1 stond er voor de mannen van coach Ichtus “dubbel” Rahanra niets meer op het spel dan een goed resultaat.

Excelsior’31 begon sterk aan de wedstrijd. Waar van te voren was gekozen om op de counter te spelen, leverde dat direct een paar goede kansen op. Zo mocht Harmen Baan na een goede onderschepping op de keeper van SK Turkuaz af, maar zag hij zijn schot net naast verdwijnen. Ook een inzet van Iede Ebeltjes belande op de paal.

In de slotfase van de 1e helft waren daar ineens vijf doelpunten. Eerst kwam SK Turkuaz op 0-1. Een minuut later was het Iede Ebeltjes die voor de gelijkmaker zorgde. Na twee keer slap verdedigen van Excelsior’31 stonden de gasten één minuut voor rust met 1-3 voor. Toch was het Excelsior’31 die het laatste woord van de 1e helft had. Harmen Baan mocht na een fraaie aanval de aansluitingstreffer binnen schieten; 2-3.

In een wisselvallige 2e helft was het SK Turkuaz dat de 2-4 maakte, maar niet lang daarna was het Henk Lankamp die de spanning weer terug in de wedstrijd bracht, door bij de 2e paal een keiharde pass van Harmen Baan binnen te schieten. Het spel golfde op en neer, Excelsior’31 kreeg kansen op de gelijkmaker en Marien Baan plukte een vrije trap van SK Turkuaz uit de kruising. Met nog anderhalve minuut op de klok was daar toch de gelijkmaker (4-4). Het was opnieuw Henk Lankamp die zijn poging achter de keeper zag belanden.

Al met al een goede wedstrijd en een verdienstelijk resultaat.

Doelpuntenmakers Excelsior31 2: Henk Lankamp 2x, Iede Ebeltjes en Harmen Baan

Selectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Iede Ebeltjes, Lennart van de Maat, Henk Lankamp, Harmen Baan, Arend Baan en Daan Kreijkes.
Coach / Leider: Ichtus Rahanra