Foto bij (samenvatting & foto's geplaatst!) Excelsior'31 vergeet zich te belonen tegen de 'Uien'

* Bekijk hieronder een samenvatting (in HD) en reacties van Amanuel Isa en (trainer/coach) Hans van Dijkhuizen op Excelsior'31 TV. Interviews door Leon Simons, de beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

* Klik hier voor 55 foto's (copyright

Excelsior-express loopt toch weer vertraging op
Bron: klik hier
Tekst: Joost Houtappels
RIJSSEN - Hans van Dijkhuizen was benieuwd hoe zijn ploeg uit de verf zou komen tegen een - op papier - tegenstander van kaliber. "We moeten aantonen dat we punten kunnen pakken van de ploegen die tot de top van de topklasse behoren. Want daar mag je Rijnsburgse Boys en GVVV wel toe rekenen, dacht ik zo', liet hij optekenen in het programmablad van Excelsior '31.

De goede reeks van de Tukkers kreeg geen vervolg: 1-2 thuisverlies tegen 'De Uien' uit Rijnsburg. Uit de vier in november gespeelde wedstrijden peurde Excelsior '31 het lieve sommetje van tien punten: winst bij Scheveningen (0-1) en Genemuiden (2-3), terwijl vorige week streekgenoot DETO met 3-0 werd geklopt. Het thuisduel tegen Barendrecht eindigde in 0-0. De Excelsior-express kwam op stoom, de aansluiting met de middenmoot was een feit.

Garanties voor een succesvol vervolg waren er niet, waarschuwde Van Dijkhuizen vorige week al na de winst op DETO. "Daarvoor hebben we dit seizoen simpelweg al te vaak verloren." De trainer mocht na negentig minuten in de Twentse kou wel tevreden zijn over zijn elftal. Alleen gingen de punten mee naar Rijnsburg. Een vertraging die niet in het reisschema was opgenomen.

Voor het koukleumende publiek, overigens duidelijk minder in getal dan vorige week in de derby met DETO, was dat een bittere pil. Want Excelsior speelde helemaal niet slecht en Rijnsburg kreeg nauwelijks kansen. "Ze hadden misschien iets meer balbezit in de eerste helft, maar dat was het wel", vond Excelsior-routinier Patrick Gerritsen. Gevolg was een vrij saai eerste bedrijf, dat nooit loskwam.

De keepers Arjan Kok en Richard van Nieuwkoop kregen niet of nauwelijks werk. Het eerste echte moment van opwinding, in de 35-ste minuut, was meteen een doelpunt. Een pass van Kevin Winter werd door de helemaal vrijstaande Ronald Breinburg binnengeknikt: 0-1. Tot dat moment controleerde Excelsior het duel. Kok bracht daarna redding op een volgende inzet van Breinburg. De goalie plukte de bal stijlvol uit de doelmond.

In de tweede helft was Excelsior de betere ploeg en had het, in de woorden van Gerritsen, "tenminste een gelijkspel verdiend." Rijnsburg liet in aanvallend opzicht nog steeds weinig zien en dacht de wedstrijd kennelijk wel eventjes over de streep te trekken. Nadat Gerritsen een enorme mogelijkheid van dichtbij verprutste, kreeg Excelsior hulp van Danny van der Vijver. De Rijnsburger maakte hands in het eigen strafschopgebied.

Andreas David voltrok vanaf elf meter het vonnis: 1-1. "Daarna hebben we heel veel aangevallen, maar lukte het net niet", beschreef Gerritsen de fase na de gelijkmaker. "Rijnsburg heeft bijna geen kans meer gehad en dan valt opeens die kopbal binnen. En dus staan we weer met lege handen. Dat is echt heel zuur."

Kevin Winter kopte in de 76-ste minuut op aangeven van Mark van den Boogaart de 1-2 binnen en dat doelpunt viel inderdaad vrijwel uit het niets, juist op het moment dat Excelsior op weg leek naar een voorsprong. De mannen van Van Dijkhuizen deden er daarna alles aan zich onder het juk van een naderende nederlaag uit te spelen, maar hadden het geluk niet aan hun zijde. Mahmudov mikte de bal uit een vrije trap in de handen van Van Nieuwkoop en lepelde het speeltuig diep in blessuretijd over de lat.

De extra speeltijd bedroeg overigens liefst tien minuten. Benito Olenski hield hoofdletsel (hersenschudding) over aan een botsing en lag minutenlang op de koude kunstgrasmat. De ongelukkige vleugelverdediger van Rijnsburgse Boys werd uiteindelijk per ambulance afgevoerd van sportpark De Koerbelt.

De zure en niet geheel terechte nederlaag ten spijt keek Gerritsen toch terug op een prima partij van Excelsior'31. "We zaten in een mooie serie en het is jammer dat we die vandaag niet hebben kunnen doortrekken. Toch denk ik dat je kunt zien dat we als team beter geworden zijn sinds het begin van de competitie." Met alleen de uitwedstrijd bij GVVV nog in het vooruitzicht, daarna is het winterstop in de topklasse, krijgt de ploeg uit Rijssen nog één kans zich voor de jaarwisseling onder de rode streep vandaan te spelen. Excelsior '31 vormt samen met twee andere teams uit Overijssel - Genemuiden en DETO - de onderkant van de competitie. Gerritsen: "Van GVVV hebben we aan het begin van het seizoen ook gewonnen, dus daar moet wel wat mogelijk zijn."

Rijnsburgse Boys wist voor het eerst sinds september weer eens een uitwedstrijd te winnen. De 'Uien' zijn er natuurlijk nog lang niet, al kan de wereld er volgend weekend na de thuisbeurt tegen HHC Hardenberg weer heel anders uitzien. Dan zal er wel met meer vernuft en in hoger tempo gevoetbald dienen te worden dan in Rijssen. De zege ten spijt, overtuigend was het niet.

Excelsior'31 - Rijnsburgse Boys 1-2 (0-1)
36. Martijn Gootjes 0-1
69. Andreas David 1-1 (penalty)
76. Kevin Winter 1-2.

Toeschouwers: 750
Scheidsrechter: dhr. P.A. de Waard
Gele kaart: Kevin Siemelink, Dennis Rosink (Excelsior’31), Benito Olenski, Ronald Breinburg, Jos van Beuningen, Martijn Gootjes en Ruud Kras (Rijnsburgse Boys)

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Andreas David, Jan Borghuis, Amanuel Isa, Niek Davina (84. Dennis Rosink), Gerald ten Hove (66. Marco Aydin), Patrick Gerritsen, Denis Mahmudov en Robert Wilens (66. Hakim Ezafzafi)

Opstelling Rijnsburgse Boys:
Richard van Nieuwkoop, Benito Olenski (55. Jos van Beuningen), Bart Freke, Ruud Kras, Ronald Breinburg (90+ Jordy Strooker), Kevin Winter, Joost Kuhlmann, Danny van der Vijver, Martijn Gootjes (80. Remon van Bochoven), Mark van den Boogaart en Damiano Schet

Excelsior’31 vergeet zich te belonen tegen de ‘Uien’
RIJSSEN – Als Excelsior’31 ooit de kans heeft gehad om Rijnsburgse Boys pijn te doen, was het vanmiddag wel. De thuisploeg zag Niek Davina starten in de basis, na maanden van afwezigheid vanwege blessureleed. Daartegenover stond de absentie van de geblesseerde Cenk Uguz en geschorste Dylan Vosskuhler. Laatstgenoemde’s stand-in had een taai middagje tegen de boomlange, beresterke en geslepen routinier Joost Kuhlmann.

Voor rust hadden de bezoekers het meeste balbezit en liep Excelsior’31 voornamelijk achter de tegenstander aan. De ‘Uien’ kwamen dan ook geenszins onverdiend op voorsprong. Martijn Gootjes profiteerde van een moment van onoplettendheid in de laatste linie van de thuisploeg, 0-1. |

Na rust tapte Excelsior’31 uit een ander vaatje en voetbalde het wat dwingender. De schroom werd afgegooid. Een dubbele wissel (Ezafzafi en Aydin, voor Wilens en Ten Hove) gaf de rood/witten nieuw elan. Een onnodig balcontact met de hand, van Ronald Breinburg, binnen de 16 leverde de Rijssenaren halverwege de 2e helft een penalty op. Die werd onberispelijk ingeschoten door Andreas David, 1-1.

Excelsior’31 rook bloed en ging voor het volle pond. Echter, opnieuw een moment van onachtzaamheid bij de thuisploeg werd genadeloos afgestraft, dit keer door Kevin Winter, 1-2. Daarmee stond de thuisploeg voor het eerst sinds weken weer eens met lege handen. Onterecht en onnodig, bovendien.

Scheidsrechter De Waard trok in totaal 10 minuten blessuretijd bij, voornamelijk vanwege de langdurige behandeling van de ongelukkige Benito Olenski, die uiteindelijk per ambulance richting het ziekenhuis werd vervoerd. Eerst diagnose: nekletsel.

Excelsior'31 onderuit tegen RIjnsburgse Boys (1-2)

RIJSSEN - Topklasser Excelsior'31 verloor zaterdagmiddag thuis op de Koerbelt met 2-1 van Rijnsburgse Boys. De gasten kwamen in de 36e minuut bij hun eerste gevaarlijke aanval op voorsprong via Gootjes. De Rijssenaren kwamen in de 69e minuut op gelijke hoogte. David benutte een penalty na hands in het strafschopgebied. Zeven minuten kopte Kevin Winter Rijnsburgse Boys naar 2-1.

In het eerste half uur werd een doelpunt van Excelsior-verdediger Lubbers afgekeurd. Aan het begin van de tweede helft moest Olenski van Rijnsburgse Boys geblesseerd per brancard het veld verlaten. In de 66e minuut knalde Gerritsen voor de ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen van dichtbij over. De voor David ingevallen Rosink kreeg in de 84e minuut, tien seconden na z'n invalbeurt, al een gele kaart.

Er werd maar liefst 10 minuten blessuretijd bijgeteld...

Excelsior'31 - Rijnsburgse Boys 1-2 (0-1).
36. Gootjes 0-1, 69. David 1-1 (pen.), 76. Winter 1-2.