Excelsior'31 3 belandt in rechter rijtje na 3-1 nederlaag bij GAK

Foto bij Excelsior'31 3 belandt in rechter rijtje na 3-1 nederlaag bij GAK

Go Ahead Kampen 2 te sterk voor Excelsior’31 3
Verslag door Sjors van Gerresheim
Zaterdag 1 december stond de uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen op het programma. Een wedstrijd tussen twee middenmotors uit de 1e reserveklasse A. Vooraf werd erop gehamerd om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Hier ontbrak het de afgelopen weken nog wel eens aan, waardoor we geregeld een tegendoelpunt moesten incasseren.

Echter deze zaterdag niet. Na de lange busrit naar Kampen, begonnen we scherp aan de wedstrijd. Wat resulteerde in dat we Go Ahead Kampen goed onder druk konden zetten. Dit resulteerde echter niet in uitgespeeld kansen. Uit een corner van Jeroen Dangremond werden we voor het eerst gevaarlijk en wat het ook direct raak. Jeroen gaf de bal strak voor en Theun Brandriet kopte de bal in de 12e minuut goed binnen. Na 25 minuten goede minuten van onze kant, werd het minder. We verloren de bal snel en gingen veel de lange bal hanteren.

Go Ahead Kampen hanteerde ook veel de lange bal en werd door enkele afstandsschoten nog gevaarlijk. Echter tot uitgespeelde kansen kwamen ze niet. Het restant van de tweede helft werd vooral op het middenveld gespeeld. Wat resulteerde in dat we met een 0 - 1 voorsprong gingen rusten.

De tweede helft begon heel wat minder rooskleurig als de eerste helft. Go Ahead Kampen kwam sterker dan ons uit de kleedkamer. En wist enkele goede kansen te creëren. Echter wist hun spits nog niet met scherp te schieten. In de 52e minuut was het wel raak, nota bene door een eigen doelpunt werd het gelijk. Door een goede opgezette aanval over de linkerkant wist Go Ahead Kampen de bal voor te zetten en in de scrimmage ging de bal via een eigen speler over de doellijn.

We probeerden ons eigen combinatie spel weer op te pakken maar wisten geen vuist te maken en werden zelden gevaarlijk. Enkel uit een paar spaarzame uitvallen wisten nog gevaarlijk te worden. Maar een echt antwoord hadden we niet. Door een handsbal aan onze zijde, kregen we helaas ook nog een terechte penalty tegen. Ruud Hofhuis zat er nog goed bij maar kon er niet voor zorgen dat de hard ingeschoten penalty tegen het doelnet aan vloog. Tot overmaat van ramp kregen we 5 minuten later, in de 85e minuut de derde tegentreffer te verduren en was de wedstrijd helemaal gespeeld.

Helaas hebben we wederom geen drie punten mee kunnen nemen naar de Koerbelt. Volgende week wacht ons de laatste thuiswedstrijd en tevens laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Om 14.30 zullen we aftrappen tegen Be Quick’28 2.