Excelsior'31 sluit 2012 af met oefenwinst op 1e klasser FC Zutphen (4-2)

Foto bij Excelsior'31 sluit 2012 af met oefenwinst op 1e klasser FC Zutphen (4-2)

Donderdag 13 december speelde Excelsior'31 een oefenwedstrijd tegen zaterdag 1e klasser FC Zutphen. FC Zutphen is de 'vorige' club van aanvaller Hakim Ezafzafi. Hij kwam vanavond in actie tegen 'kleine broer' Samad.

Excelsior'31 dicteerde van meet af aan het spel, zoals je mag verwachten van een Topklasser in een oefenduel tegen een verdienstelijke 1e klasser. Desondanks kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong, middels de balvaardige spits Niek Bakkerweerd. Die score stond ook bij rust op het scorebord.

In de rust werd een blik invallers losgetrokken bij de thuisploeg en zette het aan voor een doelpuntrijke 2e helft. Een kwartier na rust deed Hakim Ezafzafi zijn oude club in eigen persoon de das om met de gelijkmaker. Middels een score van resp. Denis Mahmudov, Robert Wilens en Remco Gombert liepen de rood/witten uit naar een royale voorsprong van 4-1.

In blessuretijd deed Cem Köse vanaf 11 meter nog iets terug voor de Hanzestadbewoners. Eindstand 4-2.

Excelsior'31 komt eerst weer in actie op zaterdag 5 januari, zie hieronder voor een overzicht.

De beloften onder de 23 jaar van Excelsior'31 spelen a.s. dinsdag 18 december om 19.30 uur tegen PEC Zwolle A1, in het kader van het eigen nederlaagtoernooi.

Excelsior'31 - FC Zutphen 4-2 (rust 0-1)
25. 0-1 Niek Bakkerweerd
60. 1-1 Hakim Ezafzafi
70. 2-1 Denis Mahmudov
75. 3-1 Robert Wilens
85. 4-1 Remco Gombert
90+ 4-2 Cem Köse (penalty)