Verslag 'snuffelwedstrijd' talentvolle Excelsior'31 jeugd

Foto bij Verslag 'snuffelwedstrijd' talentvolle Excelsior'31 jeugd

Verslag 'snuffelwedstrijd' talentvolle Excelsior'31 jeugd

Klik hier voor 90 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Het grote werk
Verslag door D1-coach Jan Spenkelink



Zo aan het begin van de winterstop is het een goede gewoonte binnen de pupillen-selectie om even een seizoen verder te kijken. Talentvolle 2e jaars E-spelers en 1e jaars D-spelers worden gemixt tot 2 ongeveer gelijkwaardige teams om 11-tegen-11 op het grote veld te spelen.



Het betreft dus spelers die in het seizoen 2013 / 2014 allen in de D-jeugd zullen spelen.

Maar is dit dan een selectiewedstrijd? Nee, het is een wedstrijd om eens te snuffelen, te oriënteren, om eens te proeven aan van alles. Hoe gaat het er in de selectie D-jeugd aan toe tijdens de bespreking, de warming-up en gedurende de wedstrijd op het grote veld? Grote goals, strafschopgebieden, zware bal, buitenspel, terugspeelballen…



Misschien het schoolvoetbal niet meegerekend, is dit voor een E-speler de 1e ervaring op een groot veld. Ook is het voor het eerst dat zij met spelers spelen die 1 jaar ouder zijn. En die oudere 1e jaars D-speler hoeft heus niet te denken dat-ie dat kleine ventje uit de E1 of E2 wel even van de bal zal zetten, want voordat-ie het in de gaten heeft, heeft-ie een “panna” door de benen!



De 1e seizoenshelft is er met de 2e jaars E-spelers al een aantal keren onderling 9-tegen-9 gespeeld en aan het einde van het seizoen zal er met omliggende clubs weer 11-tegen-11 worden gespeeld. Dit allemaal als voorbereiding op het grote werk: de D-jeugd.

Vorig jaar werd deze ‘snuffel’wedstrijd op het kunstgras van vv Bornerbroek gespeeld, maar dit jaar op ons eigen prachtige hoofdveld, voor de dito tribune. Er werd in 3x 20 minuten gespeeld, zodat er een extra rustmoment is waarin de trainers nog wat aanwijzingen kunnen geven. Onderling wit/rood tegen blauw. 



Het was wel even zichtbaar wennen en misschien zelfs wel een beetje spannend, maar in het najaarszonnetje werd het een leuke wedstrijd. 

Uiteindelijk waren het de spitsen van E1 (Simon) en van D1 (Mart) die ieders 2x scoorden. Maar omdat Casper Baan (D7) ook tussendoor nog wist te scoren ging uiteindelijk de overwinning met 3-2 naar “de blauwen”.



Al met al mogen we zeggen dat het een geslaagde morgen was. En wie weet komt er binnenkort nog een vervolg!

 

Kalender icoon maandag 17 december 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers