Officieel meldpunt voetbalgeweld geopend

Foto bij Officieel meldpunt voetbalgeweld geopend

Officieel meldpunt voetbalgeweld geopend

Vanaf vrijdag is er een officieel meldpunt waar voetbalgeweld doorgegeven kan worden. Het gaat om de website meldpuntvoetbalgeweld.eu, een initiatief van ouders, KNVB-leden en scheidsrechters.
Met het meldpunt moet voetbalgeweld aan het licht gebracht worden; meldingen worden doorgegeven aan de KNVB en justitie.

Op de site staat te lezen: 'Wij vragen u met klem om ook kleine incidenten bij ons te melden, zoals: schelden, onsportief gedrag, buitensporig vloeken en het niet optreden van scheidsrechters. Ook dit kunt u anoniem bij ons melden'.



Melders wordt gevraagd alleen incidenten van dit voetbaljaar (2012-2013) aan te geven. Anonieme meldingen kunnen ook worden gedaan bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem.

De initiatiefnemers vinden dat de KNVB de afgelopen jaren niet hard genoeg heeft opgetreden tegen geweld op en rond het voetbalveld. 'De KNVB heeft, zoals we in een eerder artikel hebben aangegeven, niet voldoende zicht op het exacte aantal incidenten van geweld, mede doordat de regels van de KNVB niet altijd worden nageleefd.'

De discussie over voetbalgeweld is opgelaaid na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Hij werd op 2 december in Almere belaagd door spelers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten en overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Kalender icoon vrijdag 28 december 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers