Nieuwjaar zaalvoetbaltoernooi E- en F-jeugd doorslaand succes!

Foto bij Nieuwjaar zaalvoetbaltoernooi E- en F-jeugd doorslaand succes!

Nieuwjaar zaalvoetbaltoernooi E- en F-jeugd doorslaand succes!



Impressie van het zaalvoetbaltoernooi in De Reggehal, voor de Excelsior'31 E- en F-jeugd; beelden van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door
Thijs Nieuwenhuis

Klik hier voor 136 foto's (copyright www.excelsior31.nl



Verslag door
Art Jan Dennekamp
Helaas had de Activiteiten Commissie dit seizoen de zaal maar 1 dag tot zijn beschikking waardoor er alleen een E-zaaltoernooi georganisseerd kon worden. In de ochtend werd er om de eerste plaats gestreden door spelers uit E9 tot en met E14 plus F1, F2 en F3.

Half acht ging het licht aan en werd alles klaar gezet door de organisatie en vele vrijwilligers uit o.a. C en D1. Goed om te zien dat de oudere jeugd zich massaal had aangemeld als teamleider. Het waren er zelfs zo veel dat ieder team twee leiders kreeg, klasse!



Kwart voor acht melden zich de eerste deelnemers al, hoezo gemotiveerd, en iedereen werd zo eerlijk mogelijk ingedeeld. Om het toernooi zo eerlijk mogelijk te houden werd iedereen zo goed mogelijk verdeeld, hierdoor zaten spelers uit E9, E14 en F1 bij elkaar in 1 team.


 
42 spelers zorgden ervoor dat er in twee poules van 4 werd gespeeld. De deelnemende ploegen waren in poule 1: PSV, Ajax, Heerenveen en Groningen. Poule 2 bestond uit F.C. Twente, Feyenoord, Heracles en AZ.


Na 12 poulewedstrijden bleek dat de ploegen allemaal aan elkaar gewaagd waren. Op een uitschieter na werd en nauwelijk met meer dan 3 doelpunten verloren. Dit motiveerde iedereen om nog meer zijn best te doen en zorgde voor spanning tot de laatste wedstrijd. De ploegen in de halve finale waren Ajax tegen F.C. Twente en Heerenveen tegen Feyenoord.



De eerste halve finale bleek beslist te moeten worden na strafschoppen, na 10 minuten stond het 1-1. Ajax bleek de betere te zijn in het man tegen mangevecht en mocht zich finalist noemen. Twente won uiteindelijk de verliezersfinale en werd derde. De tweede halve finale bleef tot de laatste seconde spannend en kende in Heerenveen een mooie winnaar.


De finale tussen Ajax en Heerenveen golfde op en neer, mooie acties en schitterende doelpunten zorgden voor een 2-1 overwinning van Heerenveen! Gejuich steeg op van de tribunes en de nummer 2 uit de poulefase had het toernooi gewonnen!



Gefeliciteerd jongens!

De finale teams van Ajax en Heerenveen bestonden uit:
Ajax:                                       Heerenveen:
Kars Schoterman, E9         Tijn Gerritsen Mulkes, F1
Ezra Middag, F3                   Wout van Brussel, F2
Jort vd Berg, E13                  Milan Borkent, F3
Jonathan van Driel, F1        Emre Ozkan, E10
Joel Baan, F1                        Robert ter Stal, F2

Om 12.30 stonden de eerste spelers voor het middagtoernooi al klaar. Spelers van E1 tot en met E8 stonden te trappelen om te beginnen. Oom hier werd gekozen om iedere spelers zo eerlijk mogelijk in te delen. Op die manier was ook ’s middags geen uitgesproken favoriet.


54 spelers hadden zich aangemeld en zorgen voor twee poules van 5 teams. Poule 1 bestond uit Ajax, PSV, Heerenveen, Groningen en NEC. Poule 2 bestond uit F.C. Twente, Feyenoord, Heracles, AZ en NAC.


In de poulefase pakte iedereen punten van iedereen. Veel doelpunten werden er gescoord en nog mooie acties waren te zien. Dat er veel talent voor handen is bij Excelsior’31 was goed te zien. De ploegen van Ajax en AZ gingen ongeslagen door naar de halve finale.



NEC en F.C. Twente moesten er tot de laatste seconde voor vechten maar mochten zich uiteindelijk ook halve finalist noemen. Twente, in punten gelijk met NAC mocht zich de gelukkige noemen door een beter doelsaldo, zo spannend was het!

Dat een ongeslagen status in de poule geen garantie is voor een finaleplaats bleek toen Twente in de halve finale de favoriet op 0-0 wist te houden. De penalty’s werden beter genomen door de bewoners uit het oosten en F.C. Twente mocht zich als eerste finalist noemen. Ajax kwam de teleurstelling niet meer te boven en verloos uiteindelijk ook de strijd om plaats 3.


De halve finale tussen AZ en NEC leverde een mooie strijd op. AZ was verreweg de meest scorende ploeg gedurende het toernooi, niet in de minste plaats door superspits Simon Seppenwoolde. Dat de halve finale andere koek is bleek wel door de nipte overwinning van AZ, 1-0.


F.C. Twente – AZ leverde minutenlang een spannend schaakspel op. Twente speelde met veel geduld en kreeg de grootste kans in de beginfase. AZ zocht de opening maar stuitte continu op de sterke keeper van Twente, Renze Goorman. Het leek penalty’s te gaan worden tot 8(!) seconden voor het einde! AZ wist een mooie aanval af te ronden en won de finale.



Wat een mooi slot op een geweldige dag, de zaal ging werkelijk uit z’n dak.

De finalisten bestonden uit:
F.C. Twente:                                 AZ:
Renze Goorman, E1                 Bas Zwoferink, E5
Tim den Butter, E6                    Auke Schuitenmaker, E2
Stan Gerritsen Mulkes, E7       Semme vd Noort, E3
Stan ter Haar, E2                       Bas Lichtenberg, E6
Patrick Lichtenberg, E4            Simon Seppenwoolde, E1
Maarten Mensink, E6

De winnaars kregen hun prijs uitgedeeld en iedereen ging tevreden naar huis. 


 
De activiteiten commissie bedankt alle deelnemers en begeleiders voor deze mooie dag, geen enkele blessure, mede dankzij super verzorger Ryan Eertink, was er te noteren en iedereen was super fanatiek.

Namens Janine, Jose, Martijn en Art-Jan, bedankt allemaal!
Kalender icoon vrijdag 4 januari 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers