(sfeerimpressie geplaatst!) Excelsior’31 sponsoren hangen aan de lippen van boeiend sprekersforum

Foto bij (sfeerimpressie geplaatst!) Excelsior’31 sponsoren hangen aan de lippen van boeiend sprekersforum

(sfeerimpressie geplaatst!) Excelsior’31 sponsoren hangen aan de lippen van boeiend sprekersforum

Foto's: copyright www.excelsior31.nl

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

 


Excelsior’31 kan terugkijken op een bijzonder geslaagde sponsoravond, die donderdagavond in de sponsorruimte van de 3 verdiepingen tellende, fonkelnieuwe tribune gehouden werd. Een activiteit georganiseerd door de commissie ‘PR en Sponsorzaken’, van de Rijssense Topklasser.



Gespreksleider Willem Neeskens, onlangs 'opa' geworden, werd door Pieter Oosthoek twee originele 'Excelsior'31 slabbertjes' overhandigd

Na een welkomswoord van Pieter Oosthoek, bestuurslid ‘PR & Sponsorzaken van Excelsior’31, konden de bezoekers zich te goed doen aan een smakelijk buffet, dat opgediend werd door Gouden Sponsor ’t Brödshoes.

Na een korte inleiding door Oosthoek volgde een uiterst boeiende discussie tussen journalist Willem Neeskens en de succesvolle Twentse ondernemer Gerard Sanderink. Sanderink (64) is een ‘self made’ ondernemer en o.a. topman van het Nederlandse computerbedrijf Centric. Sanderink is multimiljonair met een geschat vermogen van meer dan 250 miljoen euro.

Sanderink’s jaren op de lagere school verliepen echter uiterst moeizaam. ‘Toen ik naar de lagere school ging kende ik geen woord Nederlands, bovendien ben ik dyslectisch…’ 

Op de basisschool ging hij zelfs drie keer ‘met de hakken over de sloot’ over. Na de MULO te hebben doorlopen, besloot hij zijn studie te vervolgen aan de middelbare landbouwschool in Oldenzaal. Aansluitend volgde hij de opleiding ‘Voedingsmiddelentechnologie’, aan de HLTS in Bolsward en daarna ‘Elektrotechniek’, aan de Technische Hogeschool Twente in Enschede.

Gerard Sanderink was met Centric onder meer shirtsponsor van BVO‘s De Graafschap en FC Groningen. Dat Sanderink niet met zich laat spotten, merkte men weldra in Doetinchem en Groningen.‘In principe bemoei ik me als hoofdsponsor niet met het technisch beleid van een club. Wel als ik constateer dat er zaken structureel verkeerd gaan en men in feite geen visie heeft, dan ben ik weg…’

Na het gesprek met Sanderink volgde een boeiende forumdiscussie met Jan Bakker, voorzitter van de Ronde van Overijssel en burgemeester Arco Hofland. Na de pauze kwam ook Michel Jansen, oud-speler en trainer van Excelsior’31 (en de huidige hoofd-opleidingen, bij FC Twente) aan het woord.



Ook Han Slots, sinds enkele weken bestuurslid Voetbalzaken, verzorgde een presentatie. Hij maakte duidelijk dat Excelsior’31 in de toekomst een rol van betekenis wil blijven spelen in de Top klasse. Maar dan wel met zo veel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding.

Gastheer Pieter Oosthoek maakte na afloop duidelijk een ‘tevreden man’ te zijn. De sponsoravond leverde immers een nieuwe zilveren sponsor op, alsmede een tiental kandidaten voor naamgeving van kleedkamers, in het fonkelnieuwe complex, langs het hoofdveld op sportpark De Koerbelt.

Kalender icoon zaterdag 12 januari 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers