Nuttige oefenwedstrijd Excelsior'31 D1 tegen 2e Divisionist WSV Apeldoorn

Foto bij Nuttige oefenwedstrijd Excelsior'31 D1 tegen 2e Divisionist WSV Apeldoorn

Klik hier voor 119 foto's (copyright www.excelsior31.nl) van Excelsior'31 D1 - WSV Apeldoorn D1 (0-1)

Excelsior’31 D1 speelt nuttige oefenwedstrijd
verslag door D1 coach Jan Spenkelink

Na 3 prima trainingen in dit nieuwe jaar mocht Excelsior D1 zaterdag weer een oefenwedstrijd spelen.  De tegenstander, WSV D1 uit Apeldoorn, staat in het rechterrijtje van de 2e divisie en mag dus als “sterk” ingeschat worden. Helemaal normaal was deze oefenwedstrijd niet, want het veld was wit bedenkt met een dun laagje sneeuw.

De lijnen waren wel zichtbaar gemaakt door de arbeid van de heren Mannes Agterkamp en Henk van Losser, waarvoor dank! Ook mochten we voor het eerst gebruik maken van de splinternieuwe kleedkamers in de tribune.

Het is allemaal super mooi geworden!

En dan de wedstrijd. Al snel bleek inderdaad dat de wedstrijd gelijk op ging. Excelsior probeerde opbouwend voetbal te spelen, waarbij de verdedigers en middenvelders lekker mee mochten aanvallen. Maar WSV was wat doortastender in de duels.

Na zo’n 10 minuten spelen kreeg WSV een terechte strafschop, die feilloos werd ingeschoten: 0-1. Direct uit de aftrap verscheen Mitchell alleen voor de keeper, die met behulp van de lat redding bracht voor WSV. Excelsior D1 kreeg dus ook haar kansen, zo was er een schietkans voor Tijmen en waren er een handvol corners. De ruststand was echter 0-1.

Direct na de rust onderscheidde keeper Tim zich door een gevaarlijke schuiver uit de benedenhoek te tikken. In de 2e helft werd het voetbal wat rommeliger. Excelsior ging ook wat steviger de duels in, maar had voetballend meer moeite om kansen te creëren. WSV had de organisatie prima staan, maar onze jongens bleven hard werken en wilde van geen verlies weten.

Zo kon het gebeuren dat we in de laatste minuut nog bijna de 1-1 op het scorebord zetten, maar helaas voor ons stond de goede keeper van WSV (van D2!) wederom succes in de weg.  Er werd de 2e helft niet gescoord en dus bleef het 0-1 voor de gasten uit Apeldoorn.

Het was een hele nuttige oefenwedstrijd, waarin we als team, maar ook als individuele speler weer veel geleerd hebben!