Patrick Loohuis, Johan Wessels, Gertjan Schultink, Marco Hopman, Kevin Troost, Reno Timmerman, Stephen Janssen, Gertjan Wilbers, Marco Ten Bolscher, Jelte van der Berg, Yorick Calkhoven

Wissels:
Mohammed Ali Jouglaf, Ninos Baysoy, Simon Baysoy, Robin Schär

Verslag door Robin Schär
Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop weer op het spel. We moesten tegen DZC '68 uit Doetinchem voetballen, een belangrijke wedstrijd voor ons, om zo mee te doen voor het kampioenschap.

We begonnen niet erg scherp aan de wedstrijd, al na een paar minuten wist DZC een grote kans te creëren, maar deze werd goed tegen gehouden door Patrick. Na de eerste kans van de tegenstander kwamen we beter in ons spel. Veel kans creëerden we niet, ondanks dat bleven erg geduldig wachten op de eerste kans. De Doetinchemmers hadden veel moeite met ons ‘snelle spel’ en konden het niet goed belopen, daardoor kregen we veel ruimte op het middenveld.

Na ongeveer 20 minuten kregen we onze eerste grote kans. Marco ten Bolscher werd goed weggestuurd en wist met een knappe stift de keeper te verschalken, maar helaas viel deze bal op de paal. Ook kreeg Jelte nog een goede kopkans door een voorzet van Stephen in te koppen, maar deze was iets te hoog. Tegen het spelbeeld in kreeg DZC een levensgrote kans. De rechteraanvaller kreeg de bal vrij in het strafschopgebied en schoot op doel, maar wederom een goede redding van Patrick. 0-0 was de ruststand.

Na rust gingen we weer verder zoals de eerste helft, goed voetballen. Na een 5 minuten was het dan ook helemaal verdiend dat we op 0-1 kwamen. Stephen kwam aan de linkerkant goed door en wist de bal voor te zetten, deze werd ongelukkig door een speler van DZC in eigen doel geschoten, 0-1. Door de voorsprong moest DZC komen en kwam er meer ruimte om de tweede in te schieten.

We waren op zoek naar de tweede goal, omdat bij een 0-1 voorsprong nog alles kan gebeuren. Over de kansen hoefden we niet te klagen, Jelte kwam een keer helemaal vrij voor de keeper, maar wist de bal niet achter de doellijn te trappen. Ook Mo, Yorick en Simon hadden de kans op de 0-2. DZC zelf was erg slordig in de passing en kwamen niet verder dan de middenhelft. Gelukkig voor ons viel in de slotfase toch eindelijk de ‘verlossende’ 0-2. Jelte kreeg de bal in de zestien meter aangespeeld en twijfelde niet en schoot de bal langs de doelman, 0-2. Dit was tevens ook de eindstand.

Door de winst op DZC staan we nog één punt achter op Barneveld en vijf punten achter op Sparta Nijkerk.

Volgende spelen we thuis tegen CSV Apeldoorn 2.