Bestuur geeft opdracht voor het opstellen van strategisch beleid

Foto bij Bestuur geeft opdracht voor het opstellen van strategisch beleid

Bestuur geeft opdracht voor het opstellen van strategisch beleid

Het bestuur heeft een tijdelijke commissie opdracht gegeven om een strategisch beleid te formuleren voor Excelsior’31. De komende maanden voert deze commissie onder leiding van Harald Eertink een onderzoek uit, waarvan het strategisch beleidsdocument het resultaat zal zijn.

Samenstelling commissie: Harald Eertink, Dieger ten Berge, John van Pijkeren, Edgar Siemerink en Jan Voortman.
 
Hieronder is de onderzoeksopdracht weergegeven.
 
Het bestuur
 
ONDERZOEKSOPDRACHT IDENTITEIT EXCELSIOR’31 
“Wij zijn Excelsioren! En daar zijn we trots op!”
 
Aanleiding
Excelsior’31 is de laatste decennia uitgegroeid tot een vereniging van formaat. Zowel in ledenaantal, sportieve prestaties, accommodatie als in aanzien in de regio. De tijd van alleen het potje voetballen ligt achter ons. Onze vereniging vervult een steeds belangrijkere rol in de maatschappij en lokale en regionale economie. Voor ons staan een aantal ontwikkelingen die cruciaal zijn in de verdere bepaling van de uitstraling en identiteit van Excelsior’31.
 
Hoe bepalen we als vereniging waar we naar toe willen? En hoe zorgen we er voor dat ieder lid van Excelsior’31 zich thuis voelt bij onze vereniging? Wie de sportvereniging Excelsior’31 is, wordt bepaald door haar leden. En niet andersom. Maar wat willen die leden? Wat verlangen zij van de vereniging? Hoe voeren we als bestuur van Excelsior’31 de komende jaren een beleid dat past bij de wensen van onze leden?
 
Doel
Uit bovenstaande komt een duidelijke behoefte aan een stuur naar voren. Een stuur waarmee we de komende jaren plannen tot uitvoering kunnen brengen, die passen binnen vereniging. Een strategisch beleidsdocument waaraan we kunnen toetsen of de organisatie die staat, de nieuwe plannen die we maken en de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging, wel passen bij wie wij zijn en wie wij willen zijn als Excelsior’31.
 
Daarbij formulieren we als bestuur een duidelijk ambitie. Deze ambitie is dat ieder lid van Excelsior’31 zich thuis voelt bij onze vereniging en trots is op Excelsior’31.
 
Onderzoek
We geven hierbij opdracht voor het opstellen van een onderzoeksvoorstel voor uitvoering van een onderzoek onder de leden van Excelsior’31. Dit binnen alle mogelijke geledingen van de vereniging. We vragen middels dit onderzoek in kaart te brengen wat de leden binnen de diverse geledingen verwachten van Excelsior’31. Waarover ontevredenheid bestaat en waar zij Excelsior’31 op lange termijn zien staan. En waarom ze er trots op zijn om deel uit te maken van Excelsior’31 of wanneer zij er trots op zouden zijn om deel uit te maken van Excelsior’31.
 
Hierbij moet in ogenschouw worden genomen dat Excelsior’31 bestaat uit bijna 1700 leden, met ieder een eigen mening. De eindconclusie van het onderzoek zal de grootste gemene delers binnen de vereniging moeten omvatten.
 
Strategisch beleidsdocument (werktitel: Wij zijn Excelsioren! En daar zijn we trots op!)
Deze gemene delers leiden tot een beleidsdocument waarin de identiteit, cultuur en kernwaarden van Excelsior’31 worden vastgelegd. Er worden een aantal strategische doelen geformuleerd, die de komende jaren als een rode draad het beleid van Excelsior’31 zullen bepalen.
 
Naast dit beleidsdocument vragen we een overzicht op te stellen waarin voor ieder lid snel duidelijk wordt wat de kernwaarden van Excelsior’31 zijn. Zoals FC Twente solidariteit, voetbal en ambiance kent en Jumbo haar 7 zekerheden.
Kalender icoon vrijdag 15 februari 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers