Nuttige oefenzege Excelsior'31 3 (op Hellendoorn 2)

Foto bij Nuttige oefenzege Excelsior'31 3 (op Hellendoorn 2)

Oefenduel vv Hellendoorn 2 - Excelsior'31 3 1-4

Verslag door Danny Spin
Vanwege een (ongebrijpelijke) algehele afgelasting door de K.N.V.B. voor district Oost speelde Excelsiro'31 3 een oefenwedstrijd tegen de vv Hellendoorn 2. Voortreffelijk geregeld door Art-jan Dennekamp. In de bespreking werd duidelijk dat we net, als vorige week tegen Hardenberg’85 1, lekker moesten voetballen en niet gelijk weer op achterstand komen.

Dat gebeurde ook met een lekker fel begin en Tom Leussink als diepe spits die goed reageerde en de 0-1 lekker droog binnen schoot, na een afgeslagen bal. Een heerlijk begin dus binnen 3 minuten. We bleven lekker spelen en het was dan ook wachten op de 0-2 aangezien wij gewoon goed voetbal op de mat legden.

Die kwam dan ook uit een corner, nadat de keeper van Hellendoorn mis tastte en Tom 'lafjes' binnen tikte, via onderkantschoen, wat de scheids niet geheel zag. Dus schoot Arjan de bal nog maar even  strak binnen voor de zekerheid. Doelpunt van Tom, bleek achteraf.

Niet veel later werd het 0-3 nadat Tom alleen op de keeper afging en heel beheerst afrondde. Een heerlijk eerste half uur dus. Nog geen minuut later was het toch Hellendoorn dat een goaltje meepikte, na een foute inspeelpass van Mark, waardoor ze konden counteren en 1-3 binnen schieten, achter een voor de rest goed keepende Jelmar Beltman. Dat was ook de ruststand.

De 2e helft was niet geheel hoogstand voetbal, zoals voor rust, maar we bleven toch de bovenliggende partij. Wat niet in goede aarde viel bij de spelers van Hellendoorn, want die begonnen toch behoorlijk gefrusteerd te raken en een paar flinke overtredingen te maken (natrappen/slaan).

Dat bracht ons niet geheel van de wijs want wij maakten er nog 1-4 van, door Robert, na goed doorgaan van Theun.

Kortom een lekkere winst, richting volgende week tegen Be Quick’28 2.