Top teamprestatie Excelsior’31 D1 tegen 2e Divisionist Quick'20

Foto bij Top teamprestatie Excelsior’31 D1 tegen 2e Divisionist Quick'20

Verslag door Excelsior'31 D1 coach Jan Spenkelink
Helaas was de KNVB erg voorbarig met het afgelasten van het competitieprogramma, maar gelukkig vonden we op het laatste moment met Quick’20 D1 een lekkere tegenstander. Ondanks de voorjaarsvakantie was ons D1 deze zaterdag helemaal compleet. Fijn! De gasten uit Oldenzaal misten een 4-tal spelers, maar Quick blijft wel Quick: een topploeg uit de 2e divisie.

Vanaf het 1e fluitsignaal zette de Rijssense jongens vol druk op de gasten. Quick had moeite om onder de druk vandaan te voetballen en Excelsior veroverden zo met z’n allen vaak snel de bal. Vandaag was het qua voetbal (o.a. passing) ook veel beter dan de afgelopen weken en zo kregen de Rijssenaren de 1e helft corners, kansjes en kansen. We moesten tot kort voor de rust wachten tot de volledig verdiende 1-0 op het scorebord kwam.

En ook in de 2e helft was er maar 1 ploeg de sterkste: Excelsior. Quick D1 kwam nauwelijks van de eigen helft en onze keeper Tim kreeg tegen deze 2e divisionist opmerkelijk weinig te doen. De keeper van Quick (de 2e helft een veldspeler, omdat de keeper van Quick geblesseerd in de kleedkamer was achtergebleven) kreeg des te meer te doen.

Binnen 5 minuten na rust werd het al 2-0 voor Excelsior. Excelsior D1 zat er nog steeds lekker kort op en de spelers moedigden elkaar aan om door te blijven gaan.  Door goed afjagen, maar ook door in balbezit prima voetbal te spelen, werden veel kansen bij elkaar gespeeld.

Via 3-0, 4-0 en 5-0 werd de eindstand van deze vriendschappelijke wedstrijd tussen Excelsior’31 D1 en Quick’20 D1 maar liefst 6-0!

De kritische lezer zal zich nu afvragen of Excelsior D1 zo goed was, of Quick'20 D1 zo matig?

Ik zeg: het hele team van Excelsior’31 D1 was erg sterk vandaag!