Excelsior'31 C1 wint clash tegen NEO C1

Foto bij Excelsior'31 C1 wint clash tegen NEO C1

Excelsior 31 C1 – NEO C1 4-3 (3-1)

Na een goede trainingsweek waarin we ons al hadden voorbereid op de komende tegenstander was het dan zover, zaterdagochtend half 11 traden we aan tegen NEO C1 (de nummer 3 in de hoofdklasse). Na een goede warming-up was het vertrouwen groot en dat bleek ook in het eerste kwartier van de wedstrijd. Na een gemiste kans van Jasper, was het na een binnengelopen vrije trap wel raak.

De vrije trap van Jesse leek langs iedereen heen te gaan maar werd op het laatste moment toch nog binnengelopen door Matthijs. De 1-0 stand leek ons vleugels te geven want amper 5 minuten later was het alweer raak, na goed voorbereidend werk van Mark, wist Maarten uit de draai de verre hoek te vinden.

Maar het was nog niet op, want weer 5 minuten later kwam Gerald goed voor zijn man en wist wederom Matthijs te vinden, die tussen de 2 centrale verdedigers in de bal in de hoek wist te ‘punteren’.

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor Excelsior, dat de wedstrijd ook na de 3-0 bleef domineren. Toch kwam NEO vlak voor rust op 3-1 na een communicatiefout achterin waarbij een speler na een vrije trap vrij in kon schieten. NEO kreeg weer vertrouwen en dat bleek ook direct na rust toen hun nummer 10 vrij door het centrum kon lopen en de 3-2 binnen schoot. Toch bleef Excelsior de betere ploeg en creëerde kans op kans.

Maar liefst 4x kwam Excelsior vrij voor de keeper, maar door te zwakke afronding hield de keeper zijn goal schoon. Er werd gewisseld bij Excelsior en in het veld kwam Ronald die na amper 5 minuten de 4-2 stand op het bord bracht.

Mark ging goed door op links en behield het overzicht en gaf de bal aan de volledig vrije Ronald die goed afwerkte.

De overwinning leek een feit maar na een vrije trap van 40 meter die zomaar binnen vloog, leek het toch nog even spannend te worden. Excelsior hield echter achterin redelijk eenvoudig stand en na het laatste fluitsignaal was Excelsior de terechte winnaar, die het zichzelf onnodig lastig had gemaakt.

Excelsior’31 C1 is koploper in de hoofdklasse met 3 punten voorsprong op Victoria’28 C1.

De komende 6 wedstrijden zijn dus van groot belang! We hopen dat we ook de rest van het seizoen op uw steun kunnen rekenen!

Verslag: Matthijs Seppenwoolde, aanvoerder Excelsior’31 C1

Samenvatting van Excelsior'31 TV; beelden gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.