Foto bij Toch nog 3 punten voor Excelsior'31 D1

Bekijk hieronder een samenvatting van het duel op Excelsior'31 TV. Beelden geflmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

Verslag door D1 coach
Jan Spenkelink

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede D1 op het programma. Eigenlijk is het moeilijk te begrijpen dat deze Enschedese ploeg pas 8e op de stand staat, want ze voetballen best leuk, maar verliezen vaak met 1 doelpuntje verschil. En zo was het in de heenwedstrijd van oktober in Enschede ook, want toen werd het door een late goal 1-2 voor Excelsior.

Het was erg koud op ons hoofdveld, maar toch begon Excelsior’31 D1 goed aan de wedstrijd. Er waren direct grote kansen voor Mitchell en Mart, maar tot een doelpunt kwam het helaas niet. Gedurende de 1e helft kwam Sparta beter in de wedstrijd, of eigenlijk moet ik zeggen: liet Excelsior Sparta beter in de wedstrijd komen. Want de Rijssense ploeg speelde in balbezit slordig.

Vooral de balaannames waren slecht. De ballen sprongen telkens te ver van de voet, waardoor we niet lekker konden samenspelen en Sparta vaak de bal weer kon veroveren. Sparta kreeg een paar kansjes, maar de ruststand was 0-0.

De 2e helft zouden we de wind tegen hebben en dus spraken we met elkaar af dat ons samenspel over de grond netter moest zijn dan de 1e helft. En zo gebeurde het aan het begin van de 2e helft ook. Excelsior combineerde beter en drong zo Sparta terug op eigen helft. De druk werd behoorlijk opgevoerd en er kwamen weer mogelijkheden en kansen.

Zo schoot uitblinker Daan een bal met links op de lat. Maar de 1e helft herhaalde zich. Excelsior leverde steeds meer ballen in bij Sparta en keeper Tim moest een paar keer ingrijpen. Ook tikte de tijd ons langzaam maar zeker weg. Met invaller Nick op het middenveld (daar speelt hij bij de KNVB ook vaak) gingen we op het laatst van de wedstrijd toch weer beter samenspelen.

Dit zorgde nog voor een kans voor Mart, die zich langs een aantal tegenstanders frommelde, maar de keeper van Sparta kon redden. Toen de wedstrijd toch echt in 0-0 leek te eindigen speelde Nick de bal naar Frank, die “a la Van der Vaart” de bal onder zich controleerde en vanaf 16 meter de bal onderin de hoek punterde. Toch nog 1-0!

Zelfs Tim en de wissels vierden het doelpunt mee, want deze voorsprong gingen we niet meer weggeven! Sneu voor Sparta, maar Excelsior D1 blijft zo bovenin meedoen in de hoofdklasse.