Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 tonen veerkracht in Dronten (SAMENVATTING GEPLAATST)

Samenvatting ASVD 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Multi-video.nl

Maandagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de competitiewedstrijd in Dronten tegen ASVD met 2-4 gewonnen. Na een achterstand bij de rust van 2-1 werd er na de thee orde op zaken gesteld, al kwam Excelsior’31 nooit tot goed voetbal deze avond. Door deze overwinning en de overwinningen van de concurrenten ZVV ABC/Hekwerk en ZVV/Sparta blijft het ongemeen spannend in de top van de Hoofdklasse F en staat Excelsior’31 met nog drie wedstrijden te gaan nog steeds op de tweede plaats op de ranglijst op twee punten van koploper ZVV ABC/Hekwerk uit Heerde.

Door de afwezigheid van Jos Bruggink (ziek) vertrok Excelsior’31 met drie wissels met de bus naar Dronten op deze maandagavond. Na een lange reis en een korte warming-up, waarin nauwelijks tijd was voor een normale voorbereiding ving Excelsior’31 de wedstrijd aan. De eerste kansen waren toch voor Excelsior’31, maar telkens ging de bal net naast of net over of lag de doelman van ASVD in de weg. Halverwege de eerste helft was het dan toch aanvaller Agassi Daneljan, die elke week beter gaat spelen, die de ban brak en de 0-1 aantekende. Hierna was het toch ASVD wat de klok sloeg en voor rust twee keer scoorde, zodat Excelsior’31 met een 2-1 achterstand de rust in ging.

Na de rust werd er een tandje bijgeschakeld en ging het baltempo omhoog. Maarten Postma profiteerde vrij snel van een van richting veranderd schot van Sander Kwintenberg. Hierna was het opnieuw Arnoud Baan die belangrijk was voor Excelsior’31 door de 2-3 te scoren. Nadat dezelfde Arnoud Baan zeven minuten voor tijd een gele kaart kreeg, werd het nog even spannend. Twee minuten lang hielden de drie verdedigers van Excelsior’31 onder aanvoering van Gilano Samangoen echter alles tegen en nadat Arnoud Baan terug was gekeerd binnen de lijnen, scoorde Maarten Postma de bevrijdende 2-4. Hierna was de wedstrijd gespeeld en behaalde Excelsior’31 een moeizame, maar belangrijke overwinning.

De eerstvolgende wedstrijd is op donderdag 11 april om 20:00 uur. In de Reggehal in Rijssen zal dan subtopper DZVV uit Denekamp de tegenstander zijn.

Doelpunten Excelsior’31: Maarten Postma 2x, Agassi Daneljan, Arnoud Baan

Selectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Agassi Daneljan, Maarten Postma, Harmen van der Maat, Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen, Arnoud Baan.
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel