Excelsior'31 2 naar halve finale beker (na strafschoppen)

Foto bij Excelsior'31 2 naar halve finale beker (na strafschoppen)

Verslag door: coach Bram Freie

Opstelling Excelsior'31 2:

Rene Kamphuis (k), Danny Schoenmaker, Nick Haase (45.Marco ten Bolscher), Gert-Jan Schultink, Robin Schar, Reno Timmerman, Coen Vloedgraven, Simon Baysoy (60. Kevin Troost), Jelte van der Berg, YorickCalkhoven (70. Mats Knol), Marco Stegeman

Excelsior’31 2 heeft in een zinderende wedstrijd, na strafschoppen, gewonnen van HHC 2. De wedstrijd werd op verzoek van HHC ''en dag eerder gespeeld. Hierdoor konden beide ploegen met een sterke selectie aantreden. Dit leverde uiteindelijk een prachtig voetbalgevecht op, dat pas na strafschoppen een winnaar opleverde.

Excelsior’31 begon zeer sterk aan de wedstrijd. In de 11e minuut kon Marco Stegeman, die een uitstekende wedstrijd speelde, alleen op de keeper afgaan, maar de keeper van HHC redde knap. In de 14e minuut was het wel raak, een goede voorzet van Marco Stegeman werd door Nick Haase ingekopt. Enkele minuten later kwam HHC uit het niets op 1-1. Een afgeketste vrije trap kwam voor de voeten van een speler van HHC, die de bal kiezelhard in de kruising schoot. Een geweldig doelpunt.

Excelsior’31 2 antwoorde snel, een goede voorzet van Simon Baysoy werd door Marco Stegeman gepromoveerd tot doelpunt. Hierna leek Excelsior’31 de wedstrijd in het slot te gooien, Marco Stegeman bewaarde het overzicht en vond Yorick Calkhoven, die de bal echter naast het lege doel plaatste. Opnieuw uit het niets kwam HHC weer terug in de wedstrijd. Na slecht verdedigen kwam de bal voor de voeten van de spits van HHC, die de bal beheerst binnen schoot. Excelsior’31 2 ging toch met een voorsprong thee drinken, Marco Stegeman maakte de terechte 3-2.

Na de rust ging Excelsior’31 2 op zoek naar een snelle beslissing. Het liep echter anders. Twee prima counters van HHC zorgden voor de 3-3 en de 3-4. Met nog een half uur te spelen stond Excelsior’31 2 ineens achter. In de 63e minuut maakte Marco Stegeman zijn 3e treffer van de avond en werd het 4-4. Hierna golfde het spel op en neer. Excelsior’31 speelde vol op de aanval en gaf hierdoor veel ruimte weg, HHC wist hier wel raad mee met een hun goede, snelle centrumspits. Beide ploegen kregen kansen, al waren de grootste kansen voor de Rijssenaren. Binnen een minuut raakten zowel Marco ten Bolscher als Robin Schar de lat. Na 5 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en moesten strafschoppen de beslissing brengen.

De eerste 5 strafschoppen van beide ploegen werden keurig binnen geschoten. Gert-Jan Schultink, Reno Timmerman, Mats Knol, Marco ten Bolscher en Robin Schar bleven koel. De 6e strafschop werd door Kevin Troost onberispelijk ingeschoten. Rene Kamphuis stopte de 6e strafschop van HHC, waarna deze enerverende bekertriller een terechte winnaar kende.

Excelsior´31 gaat samen met Sparta Nijkerk 2, AZSV 2 en Be Quick´28 2 uitmaken wie dit jaar de beker gaat winnen.

Loting zal binnenkort uitwijzen tegen wie we uitkomen in de halve finale.

A.s. zaterdag speelt Excelsior´31 2 tegen DVS´33 2 (in Ermelo) om 11.30 uur.