Zaalvoetballers Excelsior’31 blijven op titelkoers (samenvatting geplaatst)

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 blijven op titelkoers (samenvatting geplaatst)

Zaalvoetballers Excelsior’31 blijven op titelkoers (samenvatting geplaatst)

Samenvatting Excelsior'31 1 - DZZV/Voicedata 1, met dank aan Multi-video.nl

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 1 de competitiewedstrijd tegen DZVV/Voicedata 1 met maar liefst 8-1 gewonnen. Na een ruststand van 4-0 liet Excelsior’31 ook in de tweede helft zien klaar te zijn voor de Topklasse. Grote man aan de thuiszijde was andermaal spits Arnoud Baan, die vijf doelpunten scoorde. Om met Fred Rutten te spreken; Barcelona heeft Lionel Messi, Vitesse heeft Wilfred Bony en Excelsior’31 heeft Arnoud Baan.

Succestrainer John Baas, die ook na dit seizoen nog twee jaar de lijnen gaat uitzetten als coach van Excelsior’31, had deze avond de beschikking over bijna zijn complete selectie. Alleen Jos Bruggink ontbrak wegens een ontsteking, hij zal dit seizoen niet meer in actie komen. Zijn plek werd ingenomen door Henk Lankamp, die vorige week nog vier maal scoorde bij het tweede team, dat zich die avond verzekerde van handhaving in de andere Hoofdklasse.

Het eerste team van Excelsior’31 is echter nog steeds in strijd voor de titel na de overwinning op DZVV/Voicedata uit Denekamp. Na een eenzijdige wedstrijd was het krachtsverschil te groot en leek het erop dat de heren uit Denekamp niet met hun sterkste selectie gekomen waren, ook al hadden ze vooraf nog een kans op de derde periodetitel. Ze kunnen de nacompetitie nog steeds bereiken middels hun vierde plek op de ranglijst.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft nummer twee in de competitie Excelsior’31 nog steeds een achterstand van twee verliespunten op koploper ABC/Hekwerk uit Heerde. De koploper heeft bij het schijven van dit verslag nog drie wedstrijden te spelen, waaronder twee lastige uitwedstrijden tegen degradatiekandidaat Club HAC 2 uit Deventer en tegen de studenten van Drienerlo 1, die nog kans hebben op de nacompetitie.

Voor Excelsior’31 is het zaak om haar laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten. Dit zal zeker geen gemakkelijke opgave zijn, daar zij aankomende maandag (15 april) een derby spelen in Oldenzaal tegen Hoekje/Toyota. Een week later zal de competitie worden afgesloten met een thuiswedstrijd op donderdag 25 april tegen Jong Eagles/Markt 19.

Doelpunten Excelsior’31: Arnoud Baan 5x, Maarten Postma 2x, Henk Lankamp

Selectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Arnoud Baan, Gerald Keizer, Harmen van de Maat, Agassi Daneljan, Maarten Postma, Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen, Henk Lankamp
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel
 

Kalender icoon vrijdag 12 april 2013 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers