Excelsior'31 2 laat zich verrassen bij Lelystad'67 (2-1)

Foto bij Excelsior'31 2 laat zich verrassen bij Lelystad'67 (2-1)

Opstelling Excelsior’31 2:
Patrick Loohuis (k), Robin Schär, Johan Wessels, Marco Hopman, Kevin Troost, Reno Timmerman, Yorick Calkhoven, Maarten Smit, Marco ten Bolscher, Jelte van der Berg, Hakim Ezafzafi
Wisselspelers: Mohammed Ali Jouglaf, Teun Brandriet, Gertjan Schultink

Verslag door Robin Schär
Zaterdag stond de wedstrijd tegen Lelystad’67 op het programma. De club uit Lelystad staat behoorlijk ver achter ons op de ranglijst, dus eigenlijk moesten we hier qua positie op de ranglijst gewoon van winnen. Het tegenovergestelde gebeurde.

We speelden op een ‘glad’ kunstgrasveld en begonnen erg redelijk aan de wedstrijd. De bal ging snel over het veld heen en soms hadden we moeite met de aannames. In de beginfase viel er erg weinig te beleven. Weinig kansen tot geen en vooral veel gemopper op de scheidsrechter van de spelers van Lelystad. Hierdoor ontstond er vaak een discussie tussen de scheids en de spelers die helemaal niks opleverden.

Wij moesten gewoon bij de les blijven en vooral niet meedoen met het gemopper. Dat deden we dus ook en daardoor kwamen we beter in de wedstrijd. Kleine kansjes werden er gecreërd, zo kreeg Hakim een aantal schotkansen, maar resulteerde dit niet in een doelpunt. Toch was diezelfde Hakim in de eerste helft wel trefzeker. Hij kwam goed door aan de linkerkant en wist de doelman te verschalken met een goed schot, 0-1.

De tegenstander bleef maar mopperen op de scheidsrechter en hield zich bijna niet meer bezig met voetballen. Wij konden hierdoor profiteren, maar dat lieten we na. Zo kreeg Johan een open kopkans in de zestien meter, maar de keeper reageerde hier erg goed op. Robin kwam aan de rechterkant ook nog een keer goed door, maar de bal ging langs het doel. Uit het niets, kwam dan toch de 1-1. Een vrije trap werd snel genomen door Lelystad en de aanvoerder kon zo vrij schieten. Deze werd nog aangeraakt,  dus was Patrick totaal kansloos, 1-1. Met deze stand gingen we rusten.

In de rust werd ons vertelt om bij de les te blijven en de kansen die we krijgen gewoon te benutten. Toch begonnen we erg matig aan de tweede helft. Net zo als in de eerste helft was er weinig te beleven in de eerste 15 minuten. Geen grote kansen en daarnaast was het spel soms gewoon niet om aan te zien. De inzet leek ook weg bij ons en hierdoor kwam de tegenstander beter in de wedstrijd in de tweede helft.

Overigens kregen we toch nog een paar 100% kansen. Wederom Johan, kon uit een vrije trap de bal gewoon aannemen, maar faalde hier hopeloos in. Jelte kwam ook een keer goed door aan de rechterkant en gaf de bal voor, maar niemand reageerde hierop. Lelystad counterde snel uit deze kans van ons en hierdoor ontstond een strafschop, doordat Patrick de doorgebroken speler neerhaalde. Gelukkig kreeg Patrick geen kaart. Wel wist Lelystad deze penalty te benutten, 2-1.

Na het doelpunt van hen, konden we geen potten breken om er een gelijkspel uit te halen. Daardoor bleef de stand ook staan op 2-1. Heel onnodig en het was qua tweede helft,  gewoon verdiend dat we hier met een nederlaag weggingen.

Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen SVZW 2. Een streekderby, die we gewoon moeten winnen. Hopelijk tot volgende week zaterdag!