Foto bij Zaalvoetballers Excelsior'31 voeren druk op in derby tegen Hoekje/Toyota (samenvatting geplaatst)

Samenvatting Hoekje/Toyota 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Multi-video.nl

Gisteravond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de derby in Oldenzaal tegen Hoekje/Toyota met 3-7 gewonnen. Door deze overwinning is het aantal verliespunten met koploper ZVV ABC/Hekwerk nog steeds twee. ZVV ABC/Hekwerk speelt aankomende woensdag uit bij subtopper Drienerlo en volgende week maandag thuis tegen ASVD uit Dronten. Mocht ZVV ABC/Hekwerk een van deze wedstrijden verliezen, dan zal Excelsior’31 volgende week donderdag thuis kampioen kunnen worden tegen Jong Eagles/Markt 19. Wint ZVV/ABC Hekwerk haar laatste twee wedstrijden, dan zal Excelsior’31 via de nacompetitie moeten proberen te promoveren naar de Topklasse.

Excelsior’31 kreeg het echter niet cadeau in de derby tegen Hoekje/Toyota. Zonder de geblesseerde Jos Bruggink had trainer John Baas vier wissels meegenomen naar Oldenzaal, die ook allemaal aan de bak moesten. De start was goed voor Excelsior’31. Door doelpunten van Arnoud Baan en Agassi Daneljan (fraaie hakbal) kon Excelsior’31 met een 0-2 voorsprong de rust in. Tijdens de rust ontstond er wat commotie doordat de leider van Hoekje/Toyota uit zijn plaat ging door een voorval net voor de rust, waarbij Maarten Postma te hard het duel in zou zijn gegaan. Excelsior’31 liet zich echter niet uit de tent lokken en concentreerde zich op het spel binnen de lijnen.

Na de rust was Agassi Daneljan die zijn tweede fraaie treffer van de avond maakte en daarmee zijn goede vorm van de laatste weken onderstreepte. Via Henk Lankamp liep Excelsior’31 uit naar een 0-4 voorsprong. Hierna zette Hoekje/Toyota aan en na een gele kaart voor Arnoud Baan werd het 1-4. Het spel golfde vervolgens over en weer, maar het was Arnoud Baan die keer twee scoorde op aangeven van Gerald Keizer, die de dag na de wedstrijd zijn 35ste verjaardag kon vieren met de zoete smaak van een overwinning. In de slotfase kon Excelsior’31 leunen op haar goede verdediging en keeper Willard Baan en werd de eindstand 3-7 in Oldenzaal.

Komende donderdag speelt het tweede team een thuiswedstrijd tegen Gonemo uit Winterswijk. Het eerste team speelt volgende week donderdag haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Jong Eagles/Markt 19. Om 20:00 uur bij de Reggehal bent u ook dan weer van harte welkom.

Doelpunten Excelsior’31: Arnoud Baan 3x, Agassi Daneljan 2x, Henk Lankamp 2x

Selectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Agassi Daneljan, Maarten Postma, Harmen van de Maat, Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen, Arnoud Baan en Henk Lankamp.
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel