Excelsior'31 bekroont festiviteiten met dik verdiende 2-0 winst op Go Ahead Eagles (samenvattingen geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 bekroont festiviteiten met dik verdiende 2-0 winst op Go Ahead Eagles (samenvattingen geplaatst!)

Excelsior'31 bekroont festiviteiten met dik verdiende 2-0 winst op Go Ahead Eagles (samenvattingen geplaatst!)

* Bekijk hieronder een uitgebreid sfeerverslag van deze historische avond, op Excelsior'31 TV



* Bekijk hieronder een samenvatting van 'Excelsior'31 - Go Ahead Eagles' en reacties op de wedstrijd, door Excelsior'31
 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews (met Philip Agteres, Andreas David en Dennis Demmers) door Leon Simons



Excelsior'31 - Go Ahead Eagles 2-0 (0-0)
1-0 Denis Mahmudov
2-0 Cenk Uguz

Opstelling Excelsior’31, tegen Go Ahead Eagles:
Jody van den Berg, Gerald ten Hove, Maurice Bartelds, Andreas David, Dylan Vosskuhler (72. Robert Wilens), Amanuel Isa, Cenk Uguz, Niek Davina (70. Dennis Rosink), Marco Aydin (46. Denis Mahmudov), Patrick Gerritsen en Jan Borghuis

Wisselspelers : Patrick Loohuis (k), Denis Mahmudov, Kevin Siemelink, Robert Wilens, Dennis Rosink, John Lubbers en Hakim Ezafzafi
Niet van de partij: Arjan Kok (k)

Excelsior'31 wint oefenduel van beloften GA Eagles
Bron: klik hier
RIJSSEN - De Rijssense topklasser Excelsior'31 heeft dinsdagavond thuis het oefenduel met 2-0 gewonnen tegen de beloften van eerste divionist Go Ahead Eagles uit Deventer. De wedstrijd werd gespeeld om de nieuwe tribune bij het hoofdveld van de rood-witten op sportpark De Koerbelt in gebruik te nemen.

In de eerste helft golfde het spel heen en weer, al kreeg de thuisploeg gaandeweg de betere kansen. De clubs zochten de kleedkamers op met een 0-0 ruststand. In de tweede helft scoorden Niek Davina en Jan Borghuis bijna voor Excelsior: het schot van de eerste ging net naast, dat van Borghuis belandde op de paal. In de 63e minuut schoot invaller Denis Mahmudov de bal beheerst in de korte hoek, onder de Eagles-doelman door (1-0).

De Rijssenaren waren daarna de betere ploeg. Dat resulteerde in de slotfase in de tweede treffer. Cenk Uguz rondde een goede aanval van Excelsior af. De eindstand werd ook 2-0, al had er nog meer ingezeten voor Excelsior.

 

Eindelijk was het dan zover... 
Foto’s met dank aan: Jeffrey Scholman
Onder het oog van veel mensen die Excelsior’31 een warm hart toedragen is dinsdag de nieuwbouw feestelijk geopend. Ook zijn de twee kunstgrasvelden officieel in gebruik genomen. Aansluitend zagen de toeschouwers Excelsior’31 verdiend winnen met 2-0 van Go Ahead Eagles. 

Een lang gekoesterde wens van Excelsior’31 is dit seizoen in vervulling gegaan, zo vertelde voorzitter Lamber Voortman. Jaren geleden is erevoorzitter Gerrit van Losser samen met anderen ooit gestart met het uitwerken van dit plan: 18 nieuwe kleedkamers, een schitterende nieuwe tribune en daarboven op een evenzo mooie sponsorruimte.

Ook de aanleg van twee nieuwe kunstgrasvelden waren broodnodig om de ledengroei van de laatste jaren op te kunnen vangen.

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de hulp van vele obligatiehouders, als ook de ondersteuning van de gemeente Rijssen-Holten.

De familie Wessels werd door Voortman apart genoemd. Zonder de hulp van de familie had Excelsior’31 de financiering niet rond kunnen krijgen.

Na de toespraken kon het aftellen beginnen. Mark Bouwens zorgde samen met zijn kinderen voor de opening. Vele rood-witte ballonnen werden opgelaten nadat zij gezamenlijk ‘het deksel’ van een opblaasbaar cadeau hadden geschoten.

Onderdeel van de vele festiviteiten was de oefenwedstrijd Excelsior’31 tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. De wedstrijdbal werd aangeboden door de gemeente Rijssen-Holten en de aftrap werd verricht door burgemeester Hofland.

De vele toeschouwers kregen een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. Excelsior’31 bekroonde de festiviteiten door verdiend met 2-0 te winnen van Go Ahead Eagles uit Deventer. Doelpunten werden gemaakt door Denis Mahmudov en Cenk Uguz.

 

Kalender icoon donderdag 18 april 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers