Opstelling Excelsior’31 3:
Ruud Hofhuis (k), Roberto, Arjan Schooten, Niek Bakker, Simon Baysoy, Simon Kool, Gerwin Immink (Jeroen Dangremond, Anton Acis (Jonathan Acis), Padje Wilbers (Laurens Harbers), Robert Harbers en Stephen Jansen

Verslag door
Anton Acis
Zaterdag stond voor Excelsior’31 3 de wedstrijd op de agenda tegen de hekkensluiter SVVN 2. Ondanks dat SVVN 2 zo goed als gedegradeerd is, wisten we dat ze ons niet de wedstrijd cadeau zouden geven. Wij moesten kost wat kost 3 punten pakken, zodat we niet zouden zakken op de ranglijst.

Wij begonnen de wedstrijd redelijk en voetbalden goed. Ook wonnen we onze duels en zaten we kort op de tegenstander. Er was dus veel druk vooruit en op de tegenstander. Hierdoor maakte SVVN hier en daar een foutje waar wij van konden profiteren. Hieruit kwam de 1e goal van ons. Omdat Padje Wilbers met ons mee deed kwam er van de flank veel dreiging. Uit een goede dribbel van Padje Wilbers  schoot hij de 0-1 binnen laag in de verre hoek.

Vervolgens liep alles steeds beter en kwam al snel de 0-2 van Robert Harbers op aangeven van Padje Wilbers. Vlak daarna viel ook de 0-3 van Gerwin Immink, werderom een assist van de goed spelende Padje. Hierna  had SVVN het eigenlijk al opgegeven. Wij gingen hierdoor steeds beter voetballen en zetten goed druk. Robert Harbers liep 1 op 1 op de keeper en bekroonde het met een goal en maakte er 0-4 van.

Hierna leek de 1e helft gespeeld, maar helaas kwam SVVN op 1-4 voor rust. Tijdens het thee drinken hadden we afgesproken dat we het niet hierbij zouden laten zitten, want we wisten als SVVN gelijk zou scoren in de 2e helft dat ze weer geloof  zouden krijgen.

In de 2e helft was het hier en daar een beetje zoeken, maar gelukkig kregen geen tegendoelpunten. Dit gebeurde wel later in de 2e helft uit een buitenspelgoal van SVVN, helaas zag de scheidsrechter dit niet en kwam er een goal terwijl het wel 3 meter buitenspel was. Na de 2-4 geloofde SVVN er weer een beetje in, maar dit resulteerde niet in goals.

Wij kwamen met een antwoord via Robert die de bal doorkopte naar Tuute die de bal heerlijk over de keeper heen schoot en het netje liet bollen en er 2-5 van maakte. Hierna leek het afgelopen te zijn, maar de scheidsrechter kende geheel onterecht SVVN een penalty toe. Hij dacht dat Arjan hands maakte, terwijl het gewoon een borstaanname was. Hierdoor kreeg Arjan een ongelukkige 2e kaart en moest het veld verlaten. Uit de penalty maakte SVVN dan ook de 3-5.

Na ongeveer 100 minuten te hebben gevoetbald (10 min. blessuretijd) hadden we eindelijk de drie punten binnen!

Iedereen was dus tevreden na de wedstrijd, en wij kunnen met een goed gevoel naar volgende week, waar ons een belangrijke finale staat te wachten tegen Hulzense Boys die ook tegen nacompetitie strijden.

Als we de 3 punten van vandaag willen bekronen dan moeten we volgende week ook winnen, want dan zijn we de nacompetitie degradatie zo goed als ontlopen.