Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 beginnen nacompetitie met overwinning (samenvatting geplaatst)

Samenvatting Excelsior'31 1 - Sportclub Olympic 1, met dank aan Multi-video.nl

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben donderdagavond de eerste thuiswedstrijd tegen Sportclub Olympic met 4-2 gewonnen. Na een ruststand van 2-2 was het andermaal Arnoud Baan, die zijn ploeg bij de hand nam en twee doelpunten maakte. Na een mooie en spannende wedstrijd moesten de gasten uit Westervoort deze avond berusten in een nederlaag, maar of de 4-2 uitslag voldoende is voor een plek in de volgende ronde zal volgende week moeten blijken, wanneer de return gespeeld wordt.

Voor aanvang van de wedstrijd was Excelsior’31 licht favoriet bij de bookmakers, omdat het op de tweede plek in de Hoofdklasse F was geëindigd. Tegenstander Sportclub Olympic was vijfde geworden in de Hoofdklasse G. Door vrije trappen van Gerald Keizer en Sander Kwintenberg kwam Excelsior’31 twee maal op voorsprong, maar door ondermeer een beauty van Sportclub Olympic was de ruststand 2-2. Daar sommige spelers van Excelsior’31 voor rust wel alles uit de kast haalden, maar niet hun beste spel speelden moest er na de thee een tandje bij.

Door twee individuele acties van Arnoud Baan trok Excelsior’31 de wedstrijd naar zich toe, maar was de wedstrijd nog niet gespeeld. Onder druk van Sportclub Olympic kon keeper Willard Baan zich onderscheiden en weer laten zien dat hij klaar is voor een of misschien wel meer stapjes hoger dan de Hoofdklasse, ook al houden we dit liever geheim in Rijssen. Na twee gele kaarten had Excelsior’31 schier niet te missen kansen, maar kreeg het de 5-2 niet op het bord. In de slotfase kreeg Arnoud Baan een gele kaart, waardoor het devies verdedigen werd. Nadat Sander Kwintenberg voor de tribunes aan de zijlijn in de clinch was geraakt met een speler van Sportclub Olympic werd ook hij voor twee minuten na de kant gestuurd. Hierdoor ontstond de bizarre situatie dat Excelsior’31 een minuut lang slechts twee spelers en een keeper binnen de lijnen had. Onder luide aanmoedigen van de fanatieke thuisaanhang hielden ze het doel echter schoon en was de uitslag 4-2.

Mocht Excelsior’31 volgende week er in Westervoort in slagen een ronde verder te komen in de nacompetitie, zullen er een thuis-en een uitduel volgen tegen waarschijnlijk ZVV/Sparta uit Nijkerk. Hierna volgt voor de winnaar van deze tweestrijd nog een beslissingsduel tegen een andere tegenstander om promotie naar de Topklasse.

Doelpunten Excelsior’31: Arnoud Baan 2x, Sander Kwintenberg, Gerald Keizer

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (k), Ruud Kreijkes (rk), Gerald Keizer, Harmen van de Maat, Sander Kwintenberg, Maarten Postma, Arnoud Baan, Henk Lankamp, Gilano Samangoen en Agassi Daneljan.
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel