Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 bereiken halve finale nacompetitie (samenvatting geplaatst)

Samenvatting Sportclub Olympic 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Marc Velthuis

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft zich vrijdagavond ten koste van Sportclub Olympic weten te plaatsen voor de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Nadat het vorige week thuis met 4-2 wist te winnen, was men deze tegenstander ook in Westervoort de baas. Na een 2-1 achterstand bij rust, werd het uiteindelijk een verdiende 3-5 overwinning.

De circa 50 supporters van Excelsior’31, merendeel meegereisd met de touringcar, zaten nog maar net op hun plek of ze zagen hun ploeg al tegen een 1-0 achterstand aankijken. Agassi Daneljan zorgde even later voor de gelijkmaker, maar het was wederom Sportclub Olympic dat op voorsprong kwam. Een knal van afstand zorgde ervoor dat Excelsior’31 met een 2-1 achterstand de rust inging.

De fanatieke aanhang van Excelsior’31 ging in de tweede helft nog maar eens achter haar club staan en dat deed het team van trainer/coach John Baas goed. Hoewel Excelsior’31 nog niet tot hoogstaand voetbal kwam, liet het in de tweede helft wel beter voetbal zien. Sander Kwintenberg tekende de 2-2 aan middels een pegel uit een vrije trap. Dit gaf de Rijssenaren nog meer vertrouwen en de moed zakte een beetje weg bij de tegenstander.

Excelsior’31 bleef kalm onder het op een randje spelend Sportclub Olympic, waar vervolgens tot driemaal toe een speler met een gele kaart voor twee minuten van het veld werd gestuurd. Excelsior’31 profiteerde hier tweemaal van. Een bal in die kluts via Agassi Daneljan betekende de 2-3, waarna Arnoud Baan even later eenvoudig de 2-4 binnentikte na uitstekend voorbereidend werk van Maarten Postma. In de slotminuten scoorden beide teams nog eenmaal, waardoor er een 3-5 eindstand op het scorebord stond in het voordeel van Excelsior’31.

In de halve finale moet Excelsior’31 over twee wedstrijden nu zien af te rekenen met ZVV/Sparta 3. Voor Excelsior’31 geen onbekende tegenstander. Het team uit Nijkerk sloot de competitie in de Hoofdklasse F af als de nummer drie op twee punten achterstand van Excelsior’31. Excelsior’31 wist in de reguliere competitie thuis te winnen van ZVV/Sparta, maar moest in de uitwedstrijd haar meerdere erkennen. Kortom, een spannend tweeluik mag verwacht worden.

Excelsior’31 begint donderdag 30 mei om 20.00 uur met een thuiswedstrijd in sporthal de Reggehal in Rijssen. De week daarop op woensdag 5 juni volgt vermoedelijk de return.

Doelpunten Excelsior’31: Agassi Daneljan 2x, Arnoud Baan, Sander Kwintenberg en Harmen v/d Maat

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (k), Marien Baan (rk), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Gerald Keizer, Maarten Postma, Harmen v/d Maat, Sander Kwintenberg en Agassi Daneljan
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel