Foto bij Ruime zege voor zaalvoetballers in eerste halve finale nacompetitie (samenvatting geplaatst)

Samenvatting Excelsior'31 1 - ZVV/Sparta 3, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de eerste wedstrijd van de halve finale van de nacompetitie tegen ZVV/Sparta uit Nijkerk met maar liefst 6-1 gewonnen. Na een ruststand van 3-0 liep Excelsior’31 in de tweede helft verder uit en verschafte het zich een prima uitgangspositie voor de return van volgende week woensdag in Nijkerk. Grote man aan de zijde van Excelsior’31 was Gilano Samangoen, die zowel de eerste als de laatste treffer maakte.

Het was een groot spektakel deze avond in sporthal de Reggehal. De vlaggen van de veldtak van Excelsior’31 mochten speciaal voor deze nacompetitie op weg naar de Topklasse gebruikt worden en de muziek knalde uit de speakers van Ryan Eertink en Marc Nieuwenhuis. Vanaf het begin voltrok zich een wedstrijd op het scherpste van de snede met alle facetten van het moderne zaalvoetbal. Een match met tactische vondsten, technische hoogstandjes, prachtige reddingen, maar helaas ook afgekeurde doelpunten en gele en rode kaarten. Gezaalvoetbald werd er tussendoor ook nog en Excelsior’31 speelde een uitstekende wedstrijd. Coach John Baas had het tactisch allemaal goed voor elkaar en de thuisploeg haalde veel rendement uit de kansen.

Na een mooie pass van Gerald Keizer was het Gilano Samangoen die de score opende. Via treffers van Arnoud Baan en Henk Lankamp liep Excelsior’31 voor rust uit naar een 3-0 voorsprong. Henk Lankamp liet hiermee zien van grote waarde te zijn voor de ploeg uit Rijssen. Net als supersub Harmen van de Maat, die het tempo hoog hielden op de momenten dat ze binnen de lijnen kwamen. Ook reservedoelman Marien Baan moest nog aan de bak, dit na een gele kaart voor de uitstekende doelman Willard Baan.

Na de rust werd de wedstrijd ontsierd door veel gele en rode kaarten en was het hek van de dam. Excelsior’31 had moeite om te profiteren van de diverse man-meer situaties, maar uiteindelijk waren het toch andermaal Arnoud Baan, Sander Kwintenberg en Gilano Samangoen die het net wisten te vinden. Bij de laatste treffer (6-1) werd eerst Arnoud Baan en direct daarna Maarten Postma onderuit gekegeld en of de vrije trap van Gilano Samangoen nu voor of achter de lijn geschoten werd, werd zelfs na herhaaldelijk afspelen van de beelden van cameraman Jan Nijkamp niet duidelijk. Na het laatste fluitsignaal duurde het even voordat de rust was wedergekeerd in de Rijssense bakermat van het zaalvoetbal, de Reggehal.

Aankomende woensdag zal Excelsior’31 afreizen naar Nijkerk om de 6-1 voorsprong te verdedigen. Mocht dit lukken, dan zal de week erop op neutraal terrein de finale in de strijd om de promotie/degradatie van en naar de Topklasse gespeeld worden tegen waarschijnlijk Topklasser Morado CF uit Nijmegen. Over de vervoersmogelijkheden voor supporters wordt u via de website (www.excelsior31.nl) op de hoogte gehouden.

Doelpunten Excelsior’31: Gilano Samangoen 2x, Arnoud Baan 2x, Sander Kwintenberg, Henk Lankamp

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Agassi Daneljan, Harmen van de Maat, Arnoud Baan, Henk Lankamp, Gilano Samangoen, Maarten Postma en Marien Baan (reservekeeper)
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel