Excelsior'31 E1 sneuvelt in finale Hugo Venebrugge toernooi van Den Ham

Foto bij Excelsior'31 E1 sneuvelt in finale Hugo Venebrugge toernooi van Den Ham

* Excelsior'31 E1 - Staphorst E1 - 44 foto's

* Excelsior'31 E1 - Den Ham E1 - 56 foto's

* Excelsior'31 E1 - Nieuwleusen E1 - 69 foto's

* Excelsior'31 E1 - Berkum E1 - 37 foto's

* Excelsior'31 E1 - DOS'37 E1 - 45 foto's

* Excelsior'31 E1 - Sparta Enschede E1 - 95 foto's

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Den Ham hield het jaarlijkse 'Hugo Venebrugge” E1 toernooi. Het werd geopend met een openingswoord van de vrienden van Hugo. Daarna werden ballonnen opgelaten ter nagedachtenis aan hun overleden vriend.

Wat de jongens als boodschap de spelers mee wilden geven was 'dat je blij moet zijn met wat je hebt' en 'dat je dankbaar mag zijn dat je kan voetballen'. Gelijk daarna werden er van alle teams foto’s gemaakt, zowel een teamfoto als individueel.

Vervolgens was het moment daar dat het toernooi echt zou beginnen. We zaten bij Staphorst E1, Den Ham E1 en Nieuwleusen E1 in de poule. We hadden als team de doelstelling om dit keer het toernooi te winnen, omdat we vorig jaar de finale hadden verloren van Sparta Enschede, met 3-1. Er deden veel goede teams mee en we wisten dat het lastig zou kunnen gaan worden.

De 1e wedstrijd was tegen Staphorst E1. Deze wedstrijd wonnen we eenvoudig met 4-0. Doelpuntenmakers: Simon Seppenwoolde 3 keer en Ricardo Klaver 1 keer. We speelden een prima pot met goed voetbal. De 2e wedstrijd was tegen Den Ham E1. Deze wedstrijd wonnen we met 1-0.

Deze wedstrijd hadden we veel kansen en lieten het na om er uiteindelijk 4-0 of 5-0 van te maken. Dit kwam doordat wij voor de goal de verkeerde keuzes maken.  Op het moment dat wij gaan voetballen en elkaar ook voor de goal gunnen dan zijn we op ons best. Hier was het Emilio Solino Overmars die zorgde voor de 1-0, na een goed uitgespeelde aanval.

De laatste wedstrijd in de poule was tegen Nieuwleusen E1. Dit team, dat 9 van de 10 keer de lange bal hanteerde, won van ons met 2-1. We hebben in het afgelopen seizoen regelmatig tegen dergelijke teams gespeeld. Ik dacht dat we wel wisten wat we moesten doen als een team zo speelt. We lieten ons 2 keer verrassen.

Onbegrijpelijk dat we zo verdedigden, achteraf wist iedereen wel wat hij beter kon doen. Ricardo Klaver maakte nog wel fraai de 1-1, maar dit was niet genoeg om de winst binnen te slepen.

Uiteindelijk werden we 2e in de poule, achter Nieuwleusen E1. Dit zou beteken dat we tegen de nummer 1 van poule D zouden opnemen en dat was Berkum E1. Voordat deze kwartfinale zou beginnen was er voor elk team een lunch georganiseerd, wat echt top was geregeld.

Vervolgens speelden we de kwartfinale tegen Berkum E1. Een matige wedstrijd van onze kant en sommige spelers dachten we deze wedstrijd wel even zouden kunnen winnen. Dit was dan absoluut niet zo.

Berkum, dat vooral goede aanvallers heeft, maakte het ons nog vrij lastig maar het was Stan ter Haar die de 1-0 binnenschoot en niet veel later was de wedstrijd afgelopen. Dit betekende dat we door waren naar de halve finale en Dos’37 was onze tegenstander.

Halve finale tegen Dos’37 E1 speelden we weer een prima pot. Het tempo lag redelijk hoog en er werd goed gespeeld. Dos’37, dat niet echt in hun spel kwam, had moeite om te voetballen. Het tactische spel van Excelsior’31 E1 werd beloond met een belangrijk doelpunt van Marik Bosch, nota bene de linker verdediger. Ook de halve finale werd met 1-0 gewonnen en mochten we gelukkig weer de finale spelen.

En net zoals vorig jaar was de tegenstander Sparta Enschede E1. Zij wonnen hun halve finale van HHC E1. We kwamen het veld op onder een haag van fakkels door, die de organisatie had geregeld. Er waren ook veel toeschouwers die deze finale zouden bijwonen.

Excelsior’31 E1 was hier het minst van onder de indruk en we begonnen fel aan deze finale. Vooral omdat we vorig jaar hadden verloren van Sparta Enschede en we hetr graag wilden goed maken. Het was
Emilio Solino Overmars die in de 3e minuut de 1-0 binnenschoot.  We lieten het na om onze voorsprong verder uit te breiden.

Vervolgens was het rust en denk je 'een paar minuten rust, dan spelen we laatste 10 minuten', maar dit was niet zo. Er was een balgoochelaar geregeld die een show van een kwartier gaf met hoogstaande acties. Dit leidde de aandacht van de spelers af.

Desondanks wisten we dat we nog maar 10 minuten moesten spelen en we zouden alles uit de kast moeten halen om de finale te winnen. Met in ons achterhoofd de finale van vorige week tegen NEC Nijmegen E1, die we hadden verloren. Dat gevoel wil je niet.

Sparta Enschede E1 moest komen, omdat ze achterstonden. Dit deden ze niet en speelden juist afwachtend voetbal en lieten ons het spel maken. Wat wij niet wisten was dat zij dodelijk waren in de omschakeling. Dit betekende dat het in de 6e minuut van de 2e helft 1-1 werd.

Vervolgens was de wedstrijd afgelopen en werd er met 5 minuten verlengd. Mocht het gelijk blijven dan zouden de penalty’s de doorslag geven. In deze verlenging was het Sparta Enschede, dat effectief counterde en 2 minuten voor tijd op een 1-2 voorsprong kwam.

Hier baalden de spelers gigantisch van, omdat ze het gevoel dat we beter waren en dat het dan nu afgelopen was. Met nog 10 seconde te gaan was het Sparta Enschede die net als vorig jaar met 3-1 zou gaan winnen.

Helaas niet gewonnen, maar het was een super geslaagd toernooi en omdat we als 2e waren geëindigd kreeg elk speler een echt shirt van FC Twente en dit komt dan voor de 3 vertrekkende spelers wel goed uit.