AA Gent enkele maten te groot voor Excelsior'31 (1-7)

Foto bij AA Gent enkele maten te groot voor Excelsior'31 (1-7)

AA Gent enkele maten te groot voor Excelsior'31 (1-7)

Klik hier voor 102 foto's (copyright www.excelsior31.nl). 

Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting van het oefenduel, op Excelsior'31 TV.

Tevens in de reportage een terugblik op de eerste trainingsweken van Excelsior'31, met Robert Wilens en trainer Hans van Dijkhuizen.


Excelsior'31 kansloos tegen AA Gent
DELDEN - Topklasser Excelsior'31 kwam donderdagavond in een oefenwedstrijd tegen de profs van AA Gent duidelijk te kort. De Belgische club won op een perfect bespeelbare grasmat bij het Apart Hotel in Delden met 7-1.

Het fysiek sterke Gent kwam na een paar minuten, via een keiharde knal, op 1-0. Na ruim een kwartier stond het al 3-0 voor de profs. Excelsior, dat de eerste oefenwedstrijd speelde in aanloop naar het nieuwe seizoen, kwam vervolgens via een prachtig genomen vrije trap van Denis Mahmudov op 3-1. Daarna was het echter weer Gent dat bepaalde een de nodige mooie aanvallen op de mat legde. Halverwege was de stand 5-1, na de pauze werd er nog twee keer gescoord door de Belgische club.

Voor Excelsior zit het eerste deel van de voorbereiding er nu op. Begin augustus komt de selectie weer bij elkaar. Op zaterdag 24 augustus begint voor Excelsior de competitie met een uitduel bij Barendrecht.

Excelsior'31 - AA Gent 1-7 (1-5). 
Doelpunt Excelsior'31: Denis Mahmudov

Opstelling Excelsior'31:
Kok (46. Loohuis), Draganovic, Lubbers (75. Averesch), Schultink (46. David), Troost (46. Vosskuhler), Isa (61. Timmerman), Bloemendaal (46. Ten Hove), Davina, Ten Hove (46. Aydin), Wilens (61 Ten Bolscher), Mahmudov (75. Schar).



De samenvatting van Excelsior'31 TV is gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Bert Bosschers en Leon Simons.




Donderdag 4 juli, 19.00 uur (sportcomplex Aparthotel Delden):

oefenduel Excelsior'31 - AA Gent 1-7 (1-5)



Voor Excelsior'31 scoorde Denis Mahmudov de enige treffer.

Startopstelling Excelsior'31:
Arjan Kok, Adi Draganovic, John Lubbers, Gert-Jan Schultink, Kevin Troost, Amanuel Isa, Mark Bloemendaal, Niek Davina, Gerald ten Hove, Robert Wilens en Denis Mahmudov.
Niet van de partij: Niels ten Hoeve, Kevin Siemelink en Patrick Gerritsen (alle drie geblesseerd), Hakim Ezafzafi (vakantie)

AA Gent simpel voorbij Excelsior '31
Bron: klik hier
AA Gent heeft in Delden de Nederlandse Topklasser Excelsior '31 overrompeld met 1-7. Vooral in de eerste helft werd er aan de lopende band gescoord. Aan de rust stond het al 1-5. Vandeputte viel op met drie assists en een goal.



AA Gent begon in Delden aan de tweede en laatste oefenwedstrijd tijdens het oefenkamp met een verkleinde kern. Zukanovic, Hubert, Pedersen, Kagé, Padt en Locigno waren er niet bij. Derde doelman Kristof Maes zou de volledige 90 minuten voor zijn rekening nemen.



De Buffalo’s begonnen, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Famagusta, wel op volle snelheid. Al na zeven minuten stonden de Nederlandse amateurs 0-2 in het krijt. Bij beide goals was Jari Vandeputte de aangever. Zowel Mboyo als Lepoint werkten af met een droge knal voorbij een vrij onzekere doelman.

Arjan Kok is de naam van de arme Nederlandse goalie. Na 19 minuten mocht hij nog een bal uit zijn netten plukken. Yaya Soumahoro snelde hem voorbij zonder echt uit te wijken of een schijnbeweging te maken. De Ivoriaan legde de bal vervolgens simpel in het mandje.



Excelsior ’31 kwam amper aan de bal en er vloog al eens een vliegende tackle richting een Gents been. Toen de Topklasser toch in de buurt van Maes kwam, was het wel meteen raak. Na een overtreding van Nahayo plaatste Mahmudov een vrije trap mooi in de winkelhaak.



Rodgers Kola deed het kunstje even later na. Na een pass van Cendrós poeierde hij de bal ook los het kruis in. Op slag van rust werd het zelfs 1-5. Opnieuw Jari Vandeputte stuurde Kola het straatje in. Die faalde niet en scoorde zijn tweede goal in vijf minuten.

Gent voerde aan de rust zes wissels door. Rafinha, Savic, Neto, Caenepeel en El Ghanassy kwamen het veld op. Ook Arjan Kok mocht van het veld. Patrick Loohuis nam plaats onder de lat, volgens één van de locals een iets betere doelman dan zijn onfortuinlijke collega.



Loohuis pakte meteen uit met een mooie redding op een kopbal van Lepoint. Na veertien minuten mocht hij zich echter ook al omdraaien. Yassine El Ghanassy kreeg een mooie bal van Lepoint en zette een actie op. Hij werkte die ook zelf af met een laag schot.



Daarna was het wachten tot minuut tachtig wanneer Vandeputte na een mooie pass van El Ghanassy de 1-7 kon scoren. Hij rondde mooi de doelman en legde de bal beheerst in het mandje. Al bij al won AA Gent zonder moeite van de Nederlandse amateurs. Man van de match was Jari Vandeputte met drie assists en een goal.



Opstelling eerste helft: Maes, Cendrós, Ruyssen, Nahayo, Delporte, Van Der Bruggen, Lepoint, Vandeputte, Kola, Soumahoro, Mboyo.



Opstelling tweede helft: Maes, Cendrós (74’ Ruyssen), Rafinha, Savic, Asare, Van Der Bruggen (74’ Delporte), Lepoint, Neto, Caenepeel, El Ghanassy, Kola (74’ Vandeputte).



Doelpunten: 3’ Mboyo (0-1), 7’ Lepoint (0-2), 19’ soumahoro (0-3), 36’ Mahmudov (1-3), 40’ Kola (1-4), 45’ Kola (1-5), 59’ El Ghanassy (1-6), 80’ Vandeputte (1-7).

Kalender icoon vrijdag 5 juli 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers