Excelsior’31 C1 na rust simpel langs Luctor et Emergo C1 (9-2)

Foto bij Excelsior’31 C1 na rust simpel langs Luctor et Emergo C1 (9-2)

Excelsior’31 C1 na rust simpel langs Luctor et Emergo C1

Verslag door Stèfan Leusink

Na een goede voorbereiding van drie weken stond er voor Excelsior’31 C1 een bekerwedstrijd op het programma. De rood-witten traden zaterdag aan tegen C1 van het Almelose Luctor et Emergo, een 1e klasser Na twee oefenwedstrijden te hebben gespeeld waren we klaar voor het echte werk.

Excelsior’31 begon goed aan de wedstrijd en na een paar kleine kansjes werd de score in de 12e minuut geopend door Tycho. Excelsior’31 drong meer aan en kort daarna volgde op aangeven van Mart de 2-0, door opnieuw Tycho. Daarna dacht Excelsior’31  op rozen te zitten en nam wat gas terug. Het was Lars Voortman die noodgedwongen de rechtsbuiten van Luctor tegen de grond bracht en een vrije trap veroorzaakte.

Iedereen dronk even wat terwijl de rechtsbuiten behandeld werd aan de zijkant. Plotseling klonk het fluitje van de scheidsrechter en de vrije trap werd snel en kort genomen. Terwijl Excelsior’31 nog stond te slapen zorgde deze onoplettendheid voor de tegentreffer, 2-1.

Na de 2-1 was het Luctor dat het spel maakte. Excelsiro’31 kreeg de bal niet naar voren en creëerde geen kansen meer. Luctor kreeg een aantal goede kansen en het fluitje van de scheidsrechter voor de rust kwam dan ook precies op tijd.

Na rust moest het anders, vonden trainer en spelers. Er moest plezier komen en lekker vrijuit gevoetbald worden. Maar de tweede helft was nog maar net begonnen of de bal lag al weer in het netje.

Een bijna vrije doortocht voor de linksbuiten zorgde er voor dat de bal achter Stèfan in de kruising van het doel belande. Gelukkig voor Excelsior’31 duurde de gelijke stand niet lang.

Eén minuut daarna nam Mark de bal mee en schoot hem lekker strak in de hoek. Excelsior’31 C1 drong meer aan en kort daarna wist Jasper de bal in de verre hoek te krullen.

Deze treffer gaf de doorslag voor Excelsior’31 en het plezier, waar in de rust op gehamerd werd, keerde terug. Excelsior’31 gaf een waar voetbalspektakel weg aan de toeschouwers en de doelpunten vielen als rijpe appelen.

Luctor gaf zich langzaam maar zeker over en het werd, mede dankzij een prachtig stiftje van Mart, een heuse nachtmerrie voor ze.

De eindstand werd uiteindelijk 9-2. Dat was op basis van de gelijkwaardige eerste helft een beetje geflatteerd.

Maandag op naar Holten. Hopelijk worden beide helften net zo goed als de 2e helft van zaterdag.