Excelsior’31 2 en 3 lijken klaar voor de competitiestart

Foto bij Excelsior’31 2 en 3  lijken klaar voor de competitiestart

Door Excelsior'31 2 coach Bram Freie
Excelsior’31 2 speelde de afgelopen weken in totaal 8 wedstrijden, ter voorbereiding op de competitiestart van a.s. zaterdag. Hiervan werd er slechts 1 verloren. De overige duels werden in winst omgezet.

De eerste 3 oefenwedstrijden werden gespeeld met een combinatie-elftal van spelers van het 2e en 3e elftal. Hiermee werden overwinningen behaald op ASV’57 1 (5-2) en Quick’20 2 (3-2) en werd er in een slechte wedstrijd verloren van Drienerlo 1 (1-5).

In de 3e week van de voorbereiding waren de meeste jongens weer terug van vakantie en gingen het 2e en 3e elftal weer apart van elkaar trainen en spelen. Het toewerken naar een vaste kern kon beginnen.

De oefenwedstrijd tegen 3e klasser v.v. Hellendoorn 1 werd gewonnen met 0-2,. Daarnaast werd er vriendschappelijk met 3-4 gewonnen van 2e klasser Zwolsche Boys. Het spel tijdens deze wedstrijden, met name tegen v.v. Hellendoorn, was heel aardig en gaf vertrouwen voor de aankomende bekerwedstrijden.

Omdat vorig jaar een periodetitel werd behaald in de reserve Hoofdklasse mocht Excelsior’31 2 zijn opwachting maken in de KNVB-beker voor eerste elftallen. We werden gekoppeld aan s.v. Enter 1, s.v. Almelo 1 en v.v. Holten 1.

De eerste wedstrijd tegen s.v. Enter werd met 4-1 gewonnen. In de tweede wedstrijd werd s.v. Almelo onder de voet gelopen, eindstand 1-7 in het voordeel van Excelsior’31 2.

Afgelopen vrijdag stond 's avonds de laatste bekerwedstrijd in en tegen v.v Holten op het programma. Het leverde een 0-3 overwinning op, in een zeer matige wedstrijd. Dat was voldoende om ongeslagen door te gaan naar de knock-out fase van beker.

Voor Excelsior’31 2 begint a.s. zaterdag de competitie tegen ASVD 2. In Dronten zal er om 12.00 afgetrapt worden.

Vanaf komend weekend zullen er weer wedstrijdverslagen van het 2e elftal op de clubwebsite worden geplaatst.

Door Excelsior'31 3 coach Paul Scholten
Is Excelsior’31 – 3 klaar voor de competitie, aanstaande zaterdag?

Na een aantal gecombineerde trainingen en oefenwedstrijden met het 2e, onder leiding van Bram Freie, was zaterdag 17 augustus de primeur voor het deels vernieuwde 3e elftal.

De eerste bekerwedstrijd was tegen Enter Vooruit 2. Ondanks een voortvarende start, voetballend vanuit de organisatie, was het toch Enter Vooruit dat de openingstreffer mocht maken. In paniek raakten we niet. Met als beloning een doelpunt van Gert-Jan Schultink in de 71e minuut.

Op dit ene doelpunt bleven wij ook steken en het was Enter Vooruit die fout na fout afstrafte en erg gemakkelijk op 1–4 kwam, tevens de eind-uitslag.

Dinsdag 20 augustus moesten we voor de beker aantreden tegen Hulzense Boys 2, die we nog kennen als uitstekend voetballende ploeg van vorig seizoen. We gingen dan ook fel van start en konden Hulsen het eerste kwartier goed bijbenen.

Echter in de 18e minuut was het raak. Door een slap ingespeelde bal van ons middenveld kon Hulsen de bal onderscheppen en scoren. Bij de pakken neerzitten deden we niet en bleven vechten voor iedere bal en meter.

Dit resulteerde in de 39e minuut in de 1-1, gescoord door Laurens Harbers. De tweede helft ging ook gelijk op, verloop 2-1 (66e), 2-2 (Laurens Harbers, 70e), en 3-2 in de 80e minuut. Tot de 80e minuut konden we Hulsen goed partij bieden en na de 3-2 hebben we geprobeerd de gelijkmaker te scoren. Helaas viel het doelpunt aan de verkeerde kant in de 86e minuut, eindstand 4-2.

27 augustus hebben we vriendschappelijk gespeeld tegen FC Zutphen 2. Met ternauwernood 12 man gingen we op pad, met dank aan Jan ter Harmsel van het 4e. Ook Zutphen kenden we nog uit de 1e klasse van vorig seizoen. Hier konden we redelijk tegen voetballen.

Ook deze avond waren de eerste kansen voor ons, die konden we echter niet verzilveren tot de 19e minuut. Doelpunt van Laurens Harbers. Hierna dachten wij dat we het wel uit konden voetballen, tot er na 45 minuten 4-1 op het scorebord stond.

Na de rust zijn we de wedstrijd met een 4-4-2 formatie gestart, wat meer rust gaf (ondanks de hectiek op het middenveld) en dat resulteerde in de 4-2 door Jacco Vis in de 78e minuut. In de 86e minuut scoorde Zutphen nog de 5-2.

Afgelopen zaterdag moesten we voor de beker tegen SVZW 2, een geduchte tegenstander van ons 2e elftal in de hoogste klasse van de reserve elftallen. Een maatje te groot voor het 3e, eindstand 5-0.

Al met al wedstrijden waar we veel lering uit kunnen trekken en waar we mee verder kunnen bouwen met het 3e. We gaan dan ook zeker niet bij de pakken neerzitten. We halen de positieve punten uit de voorbereiding.

Aanstaande zaterdag begint voor ons de competitie, om 14:30 uur 'thuis', tegen SVI 2.

Ik zou zeggen, wees welkom op De Koerbelt om het 3e toe te juichen en te ondersteunen.