Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen eerste officiële (beker)wedstrijd

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen eerste officiële (beker)wedstrijd

RIJSSEN- Het tweede team van Excelsior’31 zaalvoetbal is het seizoen goed begonnen. Uit in Nijkerk tegen ZVV/Sparta  2 werd de bekerwedstrijd met 3-6 gewonnen door de ‘de jongens van Jan de Wit’.

Het vernieuwde en verjongde team oogde in de beginfase wat onwennig. Binnen een minuut stond het al 1-0, snel daarna lag ook de 2-0 al achter de nieuwe keeper, Joost Overeem. Vertwijfelde blikken onderling, maar onder de aansturingen en de vernuftige tactieken van coach Ichtus Rahanra, werden de zaken snel weer op orde gesteld. Geert Slagman scoorde in twee instanties het eerste officiële doelpunt van dit seizoen. Met een mooie aanval, opgezet door Tom Kamphuis, voortgezet door Henk Lankamp en bij de tweede paal afgerond door Rik Harbers, werd de stand gelijk getrokken. Onder de strijdkreet ‘wie is hier nu de baas dan?’ voerde het tweede de druk nog maar eens op. Vlak voor rust werd dit nogmaals beloond. Arend ‘Ketse’ Baan verbaasde vriend en vijand. Net over de middellijn haalde hij flink aan, en zijn punter verdween onberispelijk in het doel. Ruststand 2-3.

In de tweede helft ging Excelsior’31 door met waar het in de eerste helft mee geëindigd was: constant druk zetten. Hierdoor kwam ZVV/Sparta nauwelijks aan voetballen toe. Totdat Remco Haan twee keer geel pakte en dus met rood naar de kleedkamer kon vertrekken. De eerste man-minder situatie leverde geen schade op, maar de tweede ondertalsituatie leverde de 3-3 op voor ZVV/Sparta. Tergend langzaam rolde de bal langs keeper Joost Overeem over de doellijn. Daarna kwam Excelsior’31 zelf met een overtalsituatie. Wederom liet de scheidsrechter zich gelden, toen hij twee spelers van ZVV/Sparta met geel van het veld stuurde. De keeper uit Nijkerk hield aanvankelijk zijn doel schoon, met enkele onnavolgbare reddingen, maar Geert Slagman haalde uiteindelijk de trekker over en promoveerde dit buitenkansje tot een doelpunt.

Daarna was het tijd voor de Deventerse sluitpost van Excelsior’31 om zich positief te onderscheiden. Met twee prachtige uitworpen bediende hij eerst Niek Haase. Met een subtiel boogballetje liftte hij de uitworp over de uitkomende keeper heen, 3-5. Excelsior’31 koesterde deze voorsprong en wilde vooral achterin niks meer weggeven. Tom Kamphuis scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd. De uitworp kwam precies goed op zijn hoofd terecht, waardoor de uitgekomen keeper machteloos was. Opmerkelijke goal, aangezien Tom Kamphuis qua lengte nogal wat weg heeft van Wesley Sneijder.

Zowel coach Ichtus Rahanra als de spelers waren zeer tevreden met dit resultaat. De terugreis in het busje was dan ook een mooi feest. Met de drie punten in de kofferbak, kon het niet meer stuk. Het zou zomaar een mooi seizoen kunnen worden voor de jongens van het tweede…

Aankomende vrijdag moet Excelsior’31 2 alweer aantreden. Dan speelt het de eerste competitiewedstrijd in Eerbeek, tegen het eerste team van Andarinyo.

Wedstrijdselectie: Joost Overeem (keeper), Arend Baan, Niek Haase, Henk Lankamp, Rik Harbers, Remco Haan, Tom Kamphuis en Geert Slagman.

Coach: Ichtus Rahanra