Wilco Nieuwenhuis, Simon Kool, Danny Spin, Niek Bakker, Jacco Vis, Ruben Willems, Gerwin Immink, Luen Mensink, Laurens Harbers, Theun Brandriet en Sjors van Gerresheim.

Wissels;
Niek Gerritsen en Tom Leussink.

Zaterdag 7 september, de dag waarop Excelsior 3 voor het eerst in de 2e klasse uit zou komen, na de degradatie van vorig jaar. Onze doelstelling voor dit seizoen is om minimaal bij de 1e 4 te eindigen en een periode te pakken om zodoende terug te keren naar de 1e klasse.

Afgesproken was om er vanaf de eerste minuut vol op te zitten, om zo SVI af te bluffen, en gelijk het verschil te maken. Ware het niet dat SVI hetzelfde strijdplan had, feller was en daarom wij onder druk kwamen te staan.

Dit resulteerde dan ook in 2 persoonlijke fouten, waardoor we na 20 minuten tegen een 0-2 achterstand aankeken. Na een halfuur voetballen gingen de spreekwoordelijke "knopjes" om en kwamen we beter in de wedstijd. Zo kwam Sjors na een goede soloactie alleen voor de keeper maar schoot de bal te enthousiast over.

Gaf dezelfde Sjors de bal af aan Theun, die vervolgens zijn schot op de keeper zag belanden, maar beter zelf had kunnen schieten. Tot aan de rust bleven we de betere partij maar ontbrak het aan een doelpunt die we goed hadden kunnen gebruiken.

De 2e helft ging verder waar de 1e geeindigd was, een aanvallend Excelsior en een SVI die er bij vlagen zeer gevaarlijk uitkwam. Toch lukte het ons niet om echt gevaarlijk te worden. Corners en schoten uit de 2e lijn bleken onze enige wapenfeiten, deze helft.

Al met al weten we waar we aan toe zijn en zal er voor elke meter gestreden moeten worden deze competitie.