Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen verrassend eenvoudig bij Jong Eagles

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen verrassend eenvoudig bij Jong Eagles

Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen verrassend eenvoudig bij Jong Eagles

Samenvatting Jong Eagles/Markt 19 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de uitwedstrijd bij Jong Eagles/Markt 19 1 met maar liefst 3-10 gewonnen. Na een sublieme openingsfase kwam Excelsior’31 al heel snel op een 0-6 voorsprong met enkele aanvallen die een lust voor het oog van trainer John Baas waren. Opmerkelijk was ook dat er binnen de eerste twee minuten al drie goals werden gemaakt.

Ook vorig seizoen kwam Excelsior’31 in Oldenzaal twee keer op een ruime voorsprong (0-3 en 3-6), maar toen werd het uiteindelijk nog 6-6. Of nu hier of ergens anders de titel verloren werd, blijft discutabel. Feit was wel dat Excelsior’31 iedereen er op gebrand was om deze derby in Oldenzaal weer eens in drie punten om te zetten.

Jong Eagles/Markt 19 miste deze avond wel een aantal belangrijke spelers, doordat deze in Frankrijk de Alpe d’Huez aan het beklimmen waren. Je vergrenzen verleggen is belangrijk, maar je kan er ook voor kiezen om alleen de Tourtoto van de TC Tubantia in te vullen en het fietsen verder te laten voor wat het is. Ook leider Alidus ter Harmsel deed wat aan de conditie deze avond. Bij elke doelpunt mocht hij de gang naar het scorebord maken vanaf de bank naar het midden van de zaal. Hoewel hij het wat rustiger aan wilde gaan doen na een imposante carrière, kon hij dertien maal aan de bak op deze vrijdag de dertiende.

Bijna alle spelers scoorden minimaal een keer deze wedstrijd. Alleen nieuwkomer Nathan Oraile scoorde niet, maar liet wel zien dat hij ervaring heeft op een hoger niveau dan de Hoofdklasse. Door deze overwinning heeft Excelsior’31 nu zes punten uit twee wedstrijden.

Komende maandag staat alweer een wedstrijd op het programma. Dan staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen promovendus Nieuwleusen SV op het programma. Over de eerstvolgende thuiswedstrijd wordt u via deze site op de hoogte gehouden.

Doelpunten Excelsior’31 1: Maarten Postma 2x, Arnoud Baan 2x, Agassi Daneljan 2x, Henk Lankamp, Gerald Keizer, Gilano Samangoen en Sander Kwintenberg.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Sander Kwintenberg, Maarten Postma, Arnaud Baan, Henk Lankamp en Agassi Daneljan

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel

Kalender icoon zaterdag 14 september 2013 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers