Monsterzege voor Excelsior31 2 tegen Lelystad’67 2 (9-1)

Foto bij Monsterzege voor Excelsior31 2 tegen Lelystad’67 2 (9-1)

* Opstelling Excelsior’31 2:
Patrick Loohuis (k), Simon Baysoy, Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker, Marco Stegeman, Gerald ten Hove, Marco ten Bolscher, Jelte van der Berg, Frank Averesch

* Wissels: Stephen Jansen, Ali Aydogan en Niels ten Hoeve

Verslag door Robin Schär
Zaterdag stond de wedstrijd tegen Lelystad’67 op het programma. Vorige week wisten we te winnen van asv Dronten en we hoopten die goede wedstrijd een goed vervolg te kunnen geven.

We begonnen niet erg scherp aan de wedstrijd. Danny kopte de bal te zacht terug naar keeper Patrick, waardoor de linkeraanvaller de bal in kon schieten. Gert-Jan wist met een goede sliding een doelpunt te voorkomen.

Na dit moment begonnen we beter te voetballenen creëerden we onze eerste kansen. Dit leidde uiteindelijk tot een doelpunt. Frank wist met een goede vrije trap de keeper te verschalken.

Niet veel later kwam de 2-0. Marco ten Bolscher kwam door aan de zijkant en wist te scoren. Ook de 3-0 kwam al snel en wederom was Marco de doelpuntenmaker. We speelden erg sterk in deze fase van de wedstrijd en dat bleek ook uit de score. De 4-0 kon niet lang uitblijven en kwam dus ook snel.

Frank, die een prima eerste helft speelde, wist uit een moeilijke hoek te scoren. En we bleven maar doorgaan met doelpunten maken. De 5-0 kwam van Gerald, die na een goede pass van Gert-Jan voor de keeper werd gezet, hij wist deze kans handig te benutten. Toch kregen we voor rust een tegendoelpunt. Door een inschattingsfout van Nick, kon de speler makkelijk intikken, 5-1.

Hiermee gingen de rust in.

Na de rust was het minder goed dan de eerste helft. We werden slordiger en creëerden aanzienlijk minder kansen. Lelystad was niet bij machte kansen te creëren. Een positief punt in de tweede helft was, dat Niels ten Hoeve weer zijn rentree maakte na een lange blessure.

Na zijn invalbeurt was het niet veel later al raak. Hij passeerde zijn man goed en wist met een bekeken schot de keeper te verslaan.

Ook de inbreng van Ali (nieuwe speler)had positieve gevolgen. In de “16” werd hij neergelegd en zo kreeg hij een penalty, die hij zelf benutte. Ook de 8-1 kwam van hem. Jelte bereikte Ali en hij kon de bal makkelijk tegen het net tikken.

De wedstrijd was bijna afgelopen en de stand leek op 8-1 te blijven staan. Toch kwam de 9-1 nog. Niels bekroonde zijn rentree met een 2e doelpunt door goed samenspel.