Zaalvoetballers Excelsior’31 verliezen topper van ESA

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 verliezen topper van ESA

Zaalvoetballers Excelsior’31 verliezen topper van ESA

Samenvatting Excelsior'31 1 - ESA 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben donderdagavond de topper in de Hoofdklasse F met 2-4 verloren van ESA. Na een ruststand van 0-3 kwam Excelsior’31 nog goed terug, maar uiteindelijk moest het toch de meerdere erkennen in de sterke tegenstander uit Arnhem. Door deze nederlaag raakt Excelsior’31 nu drie punten achterop bij ESA in de strijd om de titel.

In de week dat de veldvoetballers van Excelsior’31 stuntten tegen profclub Willem ll, waren ook deze avond alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot zaalvoetbal in de Reggehal. Zowel Excelsior’31 als ESA hadden hun drie voorgaande wedstrijden gewonnen, dus was er sprake van een clash tussen misschien wel de twee titelfavorieten.

Daar Excelsior’31 vorig seizoen al haar thuiswedstrijden had gewonnen waren de verwachtingen hooggespannen. Na de eerste helft stond er echter een tussenstand van 0-3 op het scorebord in Rijssen. Na de thee speelde Excelsior’31 wel va banque, hetgeen resulteerde in twee treffers van doelpuntenmachine Sander Kwintenberg. Het probleem was echter dat hij de enige was die deze avond het net wist te vinden, waar Excelsior’31 toch grote kansen kreeg, voor met name; Gilano Samangoen, Gerald Keizer en Maarten Postma.

Ondanks de nederlaag voor het thuisteam kon het Rijssense publiek toch ook wel genieten van de hoogstandjes van de ploeg uit Arnhem; ook de scheidsrechter verdient een compliment voor het feit dat hij er een echte wedstrijd van maakte. Het breekpunt was dat na de aansluitingstreffer snel de 2-4 viel, waarmee de wedstrijd beslist was.

Komende maandag mag Excelsior’31 zich al revancheren voor deze nederlaag op bezoek bij DZVV/Voicedata in Denekamp, dat ook nog ongeslagen is. De week erop speelt het donderdags thuis tegen Sparta Enschede.

Doelpunten Excelsior’31: Sander Kwintenberg 2x

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Arnoud Baan, Jan Borghuis, Agassi Daneljan, Gilano Samangoen, Maarten Postma en Nathan Oraile.

Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel

Kalender icoon vrijdag 27 september 2013 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers