Excelsior'31 2 - SDV Barneveld 2 1-0 (0-0)

Patrick Loohuis (k), Kevin Troost (90. Danny Schoenmaker), Gertjan Schultink, Nick Haase (72.Coen Vloedgraven), Simon Baysoy, Reno Timmerman, Marco Stegeman, Jelte van der Berg, Gerald ten Hove (45. Aly Aydogan), Marco Aydin en Frank Averesch.

Wissel: Stephen Jansen

SDV Barneveld 2 krijgt nul op rekest op de Koerbelt
Verslag door Patrick Loohuis
Nadat we vorige week een goede overwinning hebben behaald in Harderwijk (tegen VVOG (2-3) stond zaterdag SDV Barneveld 2 op het programma. Op papier een heuse kraker in de reserve Hoofdklasse. Beide ploegen waren nog ongeslagen en SDVB had nog geen enkel doelpunt tegen.

Tijdens de wedstrijdbespreking hadden we afgesproken om te zorgen voor een goede organisatie en wilden SDVB van meet af aan vastzetten. Dit lukte ons het eerste half uur prima. We konden goed opbouwen en Barneveld had daar tegen weinig in te brengen.

Wat te prijzen viel is dat we niet te gehaast op zoeken gingen naar het doelpunt en gewoon rustig bleven rondtikken waardoor we helemaal niets weg gaven. Helaas konden we ons overwicht niet omzetten in grote kansen. Frank schoot op goed moment op de paal en verder hebben we de eerste 30 minuten weinig gevaar gesticht.

Na het eerste half uur ging het minder. We speelden veelal de lange bal en dit kwam zeker ook niet ten goede van ons veldspel. We verloren veel tweede ballen waardoor Barneveld gevaarlijk kon worden. Gelukkig misten ze een een-op-een mogelijkheid en konden we gelukkig de rust in met een 0-0 tussenstand.

In de rust werd er ons verteld dat we ons eigen spelletje weer moesten spelen, zoals in het eerste half uur. Toen kwam Barneveld er nauwelijks aan te pas en dat was juist onze bedoeling.

In de tweede helft hebben we dit ook goed opgepakt. We lieten zien wie de baas was op De koerbelt en het was wachten op de kansen. Helaas zag de scheidsrechter een zuivere penalty over het hoofd (Frank was de laatste verdediger voorbij en werd neergehaald).

We bleven gelukkig gewoon doorgaan met ons veldspel en het creëren van kansen. Buiten dat Jelte de bal van de doellijn haalde vanuit een corner hebben we helemaal niets weggegeven, in de tweede helft. Verdedigend stond het dus goed georganiseerd.

Vanuit de verdediging konden we goed opbouwen en het geduld opbrengen om te wachten op onze kans. Ons geduld werd beloond met een treffer. Deze kwam in de 86ste minuut. Een schot van Aydin werd losgelaten door de keeper en hier profiteerde Jelte maximaal van (1-0).

Deze voorsprong konden we goed vast houden en dat betekende dus dat de 3 belangrijke punten op De Koerbelt bleven.

We hebben nog steeds de maximale score (12 uit 4) en hopen dit volgende week in stand te kunnen houden tegen Berkum.