Foto bij Excelsior'31 3 komt op stoom

Dos Kampen 3 - Excelsior ’31 3

Opstelling Excelsior'31 3:
Wilco Nieuwenhuis (k), Simon Kool (Joey Gerritsen Mulkes), Niek Bakker (c), Ruben Willemsen, Jacco Vis, Luen Mensink, Robert Harbers, Sjors van Gerresheim, Theun Brandriet (Jeroen Dangremond), Yorrick Calkhoven en Laurens Harbers.

Zaterdag 28 september stond de competitiewedstrijd tegen Dos Kampen 3 op het programma. Op basis van de statistieken een lastige tegenstander. Dos kampen was ongeslagen koploper met 7 punten uit 3 wedstrijden. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De eerste helft begonnen wij scherp aan de wedstrijd en zetten goed druk op alle linies van Dos Kampen. Dit resulteerde al snel in een  ruim veldoverwicht in het voordeel van Excelsior en veel lange ballen de ruimte in van Dos Kampen.

Achterin werden deze ballen goed opgevangen door het centrale duo en de backspelers. Dos Kampen werd al snel vermoeid waardoor we steeds makkelijker aan het voetballen kwamen. Dit resulteerde al snel in de eerste serie kansen.

Halverwege de 1e helft was het Luen Mensink die de eerste kans verzilverde. Het tot dan toe inspiratieloze Dos Kampen haalde uit het doelpunt inspiratie en begon aan te zetten. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Dos Kampen. De scherpte ontbrak echter waardoor wij de rust in konden gaan met 0-1 voorsprong.

Ook na rust begonnen wij de eerste paar minuten scherp aan de wedstrijd. Desondanks begon Dos Kampen beter te voetballen en begon het team elkaar beter te vinden. Dit leidde echter niet tot serieuze kansen voor Dos en het was Excelsior ’31 dat de betere partij was. Dit leidde dan ook vrij snel tot de 0-2 door Theun Brandriet.

Dos Kampen was echter nog niet gebroken en bleef op lange ballen spelen. Het was dan ook een kwartier voor einde dat een lange bal niet goed werd weg gewerkt en via de flank werd ingespeeld op de spits. Deze legde de bal terug op een opkomende middenvelder die de bal in de kruising streepte, 1-2.

De daarop volgende fase was aan beide kanten slordig met veel balverlies. Het was echter Excelsior die de beste kansen afdwong. Een vrije trap van Ruben werd door een verdediger van Dos verlengd en spatte uiteen op de lat.

Hiervan kon Jeroen Dangremond profiteren door de bal alsnog binnen te schieten. Deze 1-3 was ook de doorslag. In de laatste 5 minuten was het nog even spannend door een vrije trap op 20 meter die richting de kruising vertrok. Wilco Nieuwenhuis voorkwam echter de aansluitingstreffer door een prima redding. Niet veel later blies de scheidsrechter af en boekte Excelsior ’31 3 haar 2e overwining.

Al met al een verdiende overwinning tegen een matig Dos Kampen. Volgende week wacht ons de wedstrijd tegen WVF 3.